Nieuwe producten gelanceerd tijdens Check Point Experience (CPX) in Amsterdam
13-05-2015 | door: Witold Kepinski

Nieuwe producten gelanceerd tijdens Check Point Experience (CPX) in Amsterdam

Security leverancier Check Point Software Technologies heeft tijdens de jaarlijkse Check Point Experience (CPX) in Amsterdam gehouden. 

Gil Shwed, CEO en oprichter van Check Point, zei tijdens zijn openingstoespraak: “In 2014 zagen we 42 procent groei in doelgerichte aanvallen tegen organisaties. Van kleine MKB’s tot grote ondernemingen en overheden - niemand is immuun. 74 procent van de bedrijven heeft ten minste één malware-incident meegemaakt en 47 procent ondervond een inbraak via een gecompromitteerd mobiel apparaat. En dat zijn alleen de aanvallen waar we weet van hebben. Door de focus te leggen op het voorkomen van nieuwe en opkomende bedreigingen en via samenwerking Threat Intelligence te delen, kunnen we betere bescherming bieden tegen geavanceerde aanvallen."

Amnon Bar-Lev, president van Check Point, ging tijdens zijn toespraak in op hoe bedrijven real-time Threat Intelligence kunnen integreren met modulaire, flexibele beveiligingsarchitectuur om hun verdediging te versterken. Bar-Lev: “Threat Intelligence is een cruciaal component, maar uiteindelijk kan het een organisatie slechts vertellen wat er gebeurt."

Check Point introduceerde de ThreatCloud World Cyber Threat Map op het event, die real-time visualiseert hoe en waar cyberaanvallen plaatsvinden over de hele wereld. Dit wordt weergegeven met Check Point’s ThreatCloud-intelligentie. De kaart laat de belangrijkste dagelijkse bedreigingsstatistieken zien, waaronder de landen waar de meeste aanvallen vandaan komen, de landen die het vaakst doelwit zijn van een aanval en van welk type aanval er sprake is. Daarnaast geeft de kaart landspecifieke data weer zoals infectiegemiddelden en het meest voorkomende type aanval per week en per maand.

Lacoon Mobile Security

Gil Shwed demonstreerde tevens hoe de technologie van het overgenomen bedrijf Lacoon Mobile Security geïntegreerd wordt in de Check Point Capsule-oplossing. Door de toevoeging van geavanceerde threat emulation voor mobiele applicaties, gedrag-risico-analyse en real-time anomalie-detectiemogelijkheden wordt complete beveiliging geleverd voor mobiele apparaten. Ook het onderwerp preventie op CPU-niveau kwam ter sprake, wat bedreigingen stopt op het punt van pre-infectie. Deze technologie vloeit voort uit Check Point’s overname van Hyperwise eerder dit jaar.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security