Witold Kepinski - 15 mei 2015

OKI opent in Europa OKI Academy voor business partners

Printerleverancier OKI introduceert in Europa het OKI Academy platform voor channel partners met toegang tot training en product informatie. OKI EMEA Channel Partners krijgen punten en een certificaat als ze een cursus volgen. Ook kunnen ze het ‘OKI Academy Trained’ logo gebruiken op hun website of social media.

Het OKI Academy is een nieuw interactief platform die resellers breed ondersteunt met trainingen op het gebied van verkoop, producten, technologie en oplossingen. Zo kunnen resellers verder groeien in hun business. Resellers kunnen de trainingen in hun eigen tijd volgen op een pc, tablet of smartphone die werkt op iOS en Android.

Het interactieve, meertalige platform is speciaal ontwikkeld om het uitgebreide OKI-partnernetwerk te assisteren en ondersteunen en van informatie te voorzien. Door ontwikkeling van hun kennis en expertise zijn partners in de contacten met hun klanten in staat uitgebreider advies te bieden en op die manier extra omzet en groei te realiseren.

“Wij zetten ons volledig in voor het sterke en gevestigde OKI-netwerk van EMEA-kanaalpartners,” zegt Erwin Bader, Country Manager Nederland. “Het nieuwe platform van de OKI Academy richt zich op alle ervaringsniveaus, capaciteiten en focusgebieden en helpt onze partners om aan allerlei uitdagingen en behoeften van klanten tegemoet te komen met het brede productassortiment en de oplossingen van OKI.”

Gebruikers die zich registreren krijgen toegang tot een zich continu ontwikkelend aanbod aan interactieve online trainingscursussen over bedrijfs- en sectorspecifieke oplossingen en kunnen trainingsmodules bekijken en afronden in hun eigen tempo en omgeving. De OKI Academy iOS en Android app is beschikbaar voor desktop, tablet en smartphone en kan op afstand worden geopend en onderweg worden gebruikt.

Iedere keer dat een cursus wordt afgerond, worden er punten toegekend waarmee de gebruikers toegang krijgen tot aanvullende kennis en resources. Als een partner een toets maakt, krijgt hij een certificaat toegezonden dat hij kan downloaden en kan inzetten om zijn OKI-kennis te promoten aan de hand van een 'OKI Academy Trained'-badge voor op zijn website of profielen voor sociale media.

Na succesvolle afronding van een online trainingscursus krijgt de gebruiker via de OKI Academy app direct toegang tot een hele serie 'how to'-verkoopvideo's en aanvullende resources. Deze korte video's zijn ontwikkeld als ondersteuning tijdens bijeenkomsten en presentaties en bieden virtuele demonstraties van specifieke productkenmerken die snel en eenvoudig per e-mail met collega's of klanten gedeeld kunnen worden. Op het moment dat er nieuwe cursussen worden uitgegeven, komen er direct app updates beschikbaar via de App Store en Google Play.

“De OKI Academy is een uiterst gebruiksvriendelijk kenniscentrum voor training op het gebied van sales, productontwikkeling en nieuwe oplossingen,” vult Bader aan. “Als ze bereid zijn zich er enigszins in te verdiepen, krijgen kanaalpartners een fantastische kans geboden om hun kennis en sales expertise over OKI-producten te ontwikkelen en wij zijn ervan overtuigd dat dit hen zal helpen hun omzet te vergroten en meer winst te genereren.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!