Redactie - 14 mei 2015

Met Artik lanceert Samsung een ontwikkelomgeving en hardware om aan de slag te gaan met Internet of Things

Met Artik lanceert Samsung een ontwikkelomgeving en hardware om aan de slag te gaan met Internet of Things. De Koreaanse technologiereus heeft het over bouwstenen voor wearables en connected devices. Dat kan gaan van drones tot smartwatches, maar evenzeer machines die via sensoren communiceren over hun temperatuur, productiesnelheid of andere zaken.

Zo biedt Artik een reeks ontwikkelaarstools en open API's om dergelijke toepassingen en toestellen sneller en goedkoper te ontwerpen. De bedoeling is ook om Artik integreerbaar te maken met de Arduino IDE. Ook is het mogelijk om met de meegeleverde Temboo library snel code te genereren voor IoT-apps.

Naast de softwareomgeving zijn er ook drie chipmodules. De Artik 1 meet 12 op 12 millimeter en kan volgens Samsung smartwatches tot drie weken lang (in standby-modus) van stroom voorzien. Artik 5 meet 29 op 25 millimeter en mikt vooral op smart home hubs en toepassingen rond videostreaming.

Artik 10 is met zijn 39 op 29 millimeter de grootste en krachtigste chipset. Zo zou ze volgens Samsung even krachtig zijn als een smartphone en zo geschikt zijn voor thuisservers, mediahubs en persoonlijke clouds.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!