Witold Kepinski - 14 mei 2015

Mirantis OpenStack is geschikt voor Pivotal Cloud Foundry open-source Platform-as-a-Service

Mirantis OpenStack IaaS platform is nu geschikt voor Pivotal Cloud Foundry open-source Platform-as-a-Service. OpenStack-specialist Mirantis en Pivotal, onderdeel van de EMC Federation, hebben daarvoor een overeenkomst gesloten. 

De twee IaaS en PaaS platformen combineren orchestratie en platform lagen. Hierdoor kunnen klanten van Mirantis snel op hun OpenStack infrastructuur een Cloud Foundry platform uitrollen. Mirantis is nu Pivotal Cloud Foundry reseller en biedt Pivotal Cloud Foundry beschikbaar via de Murano OpenStack applicatie catalogus.

Cloud Foundry

Cloud Foundry is een open source platform-as-a-service (paas) van Pivotal, opgericht door EMC en VMware, waardoor ontwikkelaars snel applicaties kunnen ontwikkelen en laten werken met internet, social media, mobiel en analytics. Cloud Foundry is een systeem voor het beheer van open source-softwarecode, nieuwe tools voor het bedienen van diensten op grote schaal en meer keuzes voor de implementatie van multi-clouds aan. Het nieuwe proces maakt het makkelijker voor de community om codes te delen, het verbetert de kwaliteit van codes en biedt meer inzicht in eventuele wijzigingen. Cloud Foundry ondersteunt Java, Ruby, PHP, Python en .Net. Het platform, dat onder de Apache License 2.0 valt en honderden individuele bijdragers heeft, werkt ook met Open Stack.

Mirantis wil door de samenwerking een alternatief zijn voor Red Hat OpenShift en het HP Helion Development Platform.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!