Excitor toont veilige oplossingen op iBestuur Mobility Congress
18-05-2015 | door: Redactie

Excitor toont veilige oplossingen op iBestuur Mobility Congress
(21-05-2015)

Zorgen over beveiliging zijn voor veel overheidsinstellingen reden werknemers vanaf hun mobiele apparaten of PC thuis geen toegang te geven tot data en applicaties. Excitor biedt met haar DME oplossing uitkomst. De oplossing is inmiddels door verschillende overheidsinstellingen omarmd, waaronder het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het ministerie van Financiën. Excitor laat op 21 mei op het iBestuur Mobility Congress de mogelijkheden zien van deze oplossing.

De ‘2014 EU Directive on Flexible Working’ dat vorig jaar in de Europese Unie is geïntroduceerd dwingt overheidsinstellingen op zoek te gaan naar manieren om hun werknemers op afstand toegang te geven tot belangrijke data en applicaties. Excitor biedt hiervoor met DME een veilige container voor mobiele apparaten en G/On voor veilige toegang op afstand vanaf onbeheerde PC’s. De oplossing is bedoeld om barrières voor flexibel werken te verwijderen.

Veilige versleutelde container
Excitor DME biedt een veilige versleutelde container voor iOS-, Android- en Windows Phone-gebaseerde apparaten. Met behulp van de container wordt gevoelige overheidsdata en -applicaties gescheiden van persoonlijke content van gebruikers. Hiervoor is geen enkele third party server nodig, wat betekent dat alle data uitsluitend onder beheer staat van de overheidsinstellingen zelf.

G/On is een oplossing waarmee overheidsinstellingen werknemers en aannemers in staat kunnen stellen op afstand een veilige verbinding op te zetten met systemen. Het gaat hierbij om toegang tot onder andere Citrix-systemen, remote desktops, webmail en andere webgebaseerde applicaties vanaf persoonlijke endpoints. Dit zonder dat hiervoor een Virtual Private Network (VPN) of andere netwerkinfrastructuuroplossingen voor hoeven worden ingezet.

Kom naar het iBestuur Mobility Congress
Benieuwd naar de mogelijkheden van deze producten? Excitor toont samen met partner Cloud Seven de verschillende veilige oplossingen gericht op overheden en overheidsinstellingen. Kom op 21 mei naar het iBestuur Mobility Congress in New Babylon in Den Haag. Het programma van het event is beschikbaar op de website van iBestuur Mobility. Aanmelden kan hier.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility