ICTivity Security365 event met cybersecurity specialist Mikko Hypponen
19-05-2015

ICTivity Security365 event met cybersecurity specialist Mikko Hypponen
(11-06-2015)

SEMINAR SECURITY365 OP 11 JUNI 2015

Beveiliging is een belangrijk thema op de agenda van de CIO. De wereld is er de afgelopen jaren niet veiliger op geworden en voorbeelden van virusaanvallen en hacks zijn aan de orde van de dag. Elk bedrijf, van groot tot klein, beschikt over privacygevoelige data die waardevol zijn voor hackers en gevoelig zijn voor aanvallen van buitenaf. Maar hoe gaat uw organisatie om met het voorkomen van cybercrime?
Tijdens Security 365 laat cybersecurity specialist Mikko Hypponen u zien wat de belangrijkste bedreigingen zijn waar u als organisatie mee te maken kunt krijgen. Spreker Rene Voortwist vertaalt deze bedreigingen naar beleid en geeft praktische tips om uw eigen beveiligingsbeleid op te stellen. Een goed beveiligingsbeleid is een vereiste om de professionaliteit van uw bedrijf te waarborgen, zeker nu mobiel werken steeds vaker aan de orde van de dag is en privé apparaten in toenemende mate gebruikt worden voor het verwerken van bedrijfsgevoelige informatie.

SPREKERS

Cybersecurity specialist Mikko Hypponen

Cybersecurity expert Mikko Hypponen kwam internationaal in het nieuws toen hij de makers van het eerste computervirus ter wereld opspoorde en bezocht.
Hypponen is sindsdien een zeer gewaardeerd spreker op conferenties en sprak meerdere keren op TedX evenementen. Daarnaast is hij columnist voor New York Times en het blad Wired.
De TedX talk van Hypponen uit 2011 is de meest bekeken online video over security op internet. De video werd meer dan een miljoen keer bekeken en vertaald in 40 talen.

IT adviseur René Voortwist

Rene-Voortwist-250Technische maatregelen zijn ongelofelijk belangrijk om een veilige ICT infrastructuur te bereiken. Tegelijkertijd mogen we een ander belangrijk aspect van IT security niet vergeten: de menselijke factor. Iedereen kent wel de voorbeelden van vergeten memorysticks, yellow notes met wachtwoorden en dat verkeerde linkje waar gebruikers tóch op klikken. Dit kan een met zorg opgebouwde IT beveiliging waardeloos maken.

In mijn presentatie ga ik in op het creëren van security awareness bij gebruikers en het borgen van security in uw organisatie. Hoe implementeren we maatregelen vanuit een security beleid? En hoe maak je zo’n beleid? En hoe zorgen we dat gebruikers ook handelen volgens de richtlijnen van het beleid?

PROGRAMMA

09:45 – 10:15 uur Ontvangst
10:15 – 10:30 uur Welkom en introductie
10:30 – 11:15 uur De wereld van Cybersecurity, Mikko Hypponen
11:15 – 11:30 uur Pauze
11:30 – 12:15 uur Security: de keten is zo sterk als de zwakste schakel, René Voortwist
12:15 – 12:45 uur Wrap-up en discussie
12:45 – 13:15 uur Meet & greet met Mikko Hypponen & lunch

WAT LEVERT HET U OP?

Inzicht in de belangrijkste bedreigingen op het gebied van cybercrime en de vertaalslag van bedreiging naar beleid.


AANMELDEN

Ik schrijf mij in

VOOR WIE?

Directie, beslissers, CIO, ICT managers of algemeen management.

WANNEER?

Donderdag 11 juni 2015 van 09:45 uur tot 13:15 uur inclusief lunch.

WAAR?

Creative Valley in Utrecht.

KOSTEN

Deelname aan dit seminar is kosteloos.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security