Witold Kepinski - 21 mei 2015

Gartner: AWS en Microsoft leiden cloud IaaS markt

AWS en Microsoft leiden de Cloud Infrastructure as a Service (IaaS) zo meldt onderzoeksbureau Gartner in zijn recente Magic Quadrant. AWS staat op de eerste plaats in het Leaders Quadrant, daarna volgt Microsoft Azure. Google Compute Engine staat op de derde plaats.

De Cloud IaaS wordt door bedrijven gebruikt voor workloads. De Cloud IaaS markt is in 2015 goed voor 16,5 miljard dollar en groeit tot 2019 jaarlijks gemiddeld met 29,1 procent. 83 procent van de CIOs beschouwen cloud IaaS als een optie volgens een Gartner CIO survey. Tien procent zal het standaard gebruiken voor hun cloud infrastructuur.

AWS is een veilige keuze volgens Gartner, maar wel complex in beheer en concurreert vaak met partners.

Microsoft Azure biedt schaalbare stand-alone cloud services die goed werken met on-premises systems. Google (foto: datacenter) was een laatkomer in de Cloud IaaS markt, maar groeit door nauwe samenwerking met klanten, een goede prijs/performance en snelle VM provisioning.

IBM

IBM SoftLayer heeft een goede visie, producten en services, maar de uitvoering kan beter aldus Gartner. Verder mag de API wel wat meer beschikbaar komen voor andere merken producten. Slim van SoftLayer is om OpenStack te omarmen, er is nu een beta-versie.

VMware

VMware vCloud Air public cloud is heel sterk in virtualisatie technologie, aldus Gartner. Maar VMware beheerders focussen vooral op on-premises oplossingen en het vCloud Air ecosystem moet zich versterken. Verder is HP (Helion Cloud) niet betrokken, die moet eerst marktaandeel winnen aldus Gartner.

Lees hier het onderzoek over de 15 Cloud Iaas spelers hier.

 http://dutchitchannel.nl afbeelding

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!