‘Europese Commissie wil geen backdoors in encryptie’
22-05-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

‘Europese Commissie wil geen backdoors in encryptie’

De Europese Commissie is niet van plan backdoors in te laten bouwen in encryptie. Dit heeft Eurocommissaris Andrus Ansip van Digitale Interne Markt gezegd tegen het Europees Parlement.

Dit meldt EurActiv. Ansip reageert met zijn uitspraak op geruchten dat de Europese Commissie dergelijke backdoors wil laten verwerken in encryptie-oplossingen, met als doel ook beveiligde communicatie van Europese burgers af te kunnen luisteren. Ansip stelt echter dat vertrouwen van burgers een must is en dat de Europese Commissie dit vertrouwen niet wil schaden door backdoors aan te brengen in encryptie.

Eerder deze week stuurde een groot aantal IT-bedrijven ook al een brandbrief naar de Amerikaanse president Obama waarin zij hem oproepen encryptie te respecteren en niet te ondermijnen met backdoors. De brief is ondertekend door ruim 150 Amerikaanse IT-bedrijven, waaronder Apple, Google, Microsoft, Facebook en Twitter. Ook beveiligingsexperts, burgerrechtenorganisaties en universiteiten hebben de brief ondertekend.

Terug naar nieuws overzicht
Security