Witold Kepinski - 23 mei 2015

HP verkoopt aandeel H3C Technologies aan Tsinghua Holdings voor 2,3 miljard dollar

HP verkoopt zijn resterende aandeel H3C Technologies uit het Chinese Hangzhou aan Tsinghua Holdings voor 2,3 miljard dollar.

Tsinghua Holdings is onderdeel van de Tsinghua University in China. System integrator Unisplendour Corp., onderdeel van Tsinghua Holdings, koopt 51 procent van H3C Technologies en HP’s server, storage en technology services business in China. HP behoudt verder zijn invloed in H3C, zoals bij het benoemen van een voorzitter en een cfo. H3C wordt geleid door Henry Tso. De Server, Storage en Technology Services onderdelen staat onder leiding van Ye Jian.

HP blijft zelf eigenaar de de Enterprise Services, Software, HP Helion Cloud, Aruba Networks, Printing en Personal Systems businesses in China. Robert Mao blijft baas van HP China.

Het nieuwe H3C biedt zakelijke IT-oplossingen zoals netwerken, servers, storage en services. Er werken 8000 mensen waaronder 2500 engineers. H3C boekte in 2014 een omzet van 3,1 miljard dollar en een nettowinst van 300 miljoen dollar. H3C neemt het onder andere op tegen Huawei.

HP werkt in China nauw samen met Tsinghua Holdings omdat het dan ook op goede voet kan staat met de Chinese staat die zich af en toe laat gelden zoals IBM en Cisco hebben ondervonden tijdens het NSA-schandaal. Of de Google, Twitter en Facebook websites and apps die in China vrijwel geblokeerd zijn, behalve in sommmige plekken met vpn-verbinding of de betere clubs en restaurants. 

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!