Witold Kepinski - 24 mei 2015

WOHI.nl vertrouwt hosting e-commerce platform aan Denit toe

WOHI.nl (Warenhuizen op het internet) gaat samenwerken met Denit Hosting Solutions, een managed hostingprovider van Nederland. WOHI.nl vertrouwt de hosting van haar e-commerce platform aan Denit toe. Het betreft een fysieke infrastructuur met Redis en Varnish caching. De omgeving wordt 24/7 beheerd door Denit. Alle applicaties zijn afgestemd op de hostingomgeving.

“Onze servers konden onze groei niet meer aan. We moesten op zoek naar een oplossing met een hogere beschikbaarheid en een betere performance. Denit is gekozen uit een selectie van verschillende aanbieders. WOHI.nl had vanaf het begin een goed gevoel bij Denit. In verschillende gesprekken viel hun expertise en ervaring van Redis en Varnish caching reeds op. Daarnaast waren redundantie, high-performance, 24/7 beheer en natuurlijk ook de prijs voor ons van cruciaal belang. Denit heeft een prima voorstel neergelegd gebaseerd op managed hosting, gebruikmakend van een state-of-the-art infrastructuur. De omgeving is dubbel uitgevoerd en daarmee behoorlijk fault-proof. Onze nieuwe hostingomgeving kan onze forse groei uitstekend faciliteren”, aldus Jos Reeuwijk, CEO van WOHI.nl.

Edwin Cornelissens (foto), Managing Director van Denit. “Denit heeft expertise in het hosten en beheren van e-commerce platformen. Onze caching, CDN, load balancing en optimalisatie technieken leiden gegarandeerd tot een snellere website en zorgen daarom voor meer conversie. Voor WOHI.nl hebben we een architectuur op maat ontworpen, gericht op de vier pijlers: snelheid, beschikbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid."

Analyse, migratie en optimalisatie

Denit heeft WOHI.nl ondersteund bij de migratie naar het nieuwe platform. “Denit heeft onze volledige hostingomgeving eerst uitgebreid geanalyseerd en heeft verbeterpunten aangestipt. Vervolgens is de data gemigreerd en zijn services als de web- en databaseservers direct geoptimaliseerd. Daarna hebben we de omgeving samen uitgebreid getest. Op het moment dat alle testscenario’s positief waren, is de DNS omgezet. Het resultaat was een vlotte migratie zonder downtime én een geoptimaliseerde omgeving”, aldus Reeuwijk van WOHI.nl.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!