Witold Kepinski - 28 mei 2015

Stellar Data Recovery lanceert Secure Erase Verification Service

Stellar Data Recovery, een internationaal IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in hoogwaardige dataherstelsoftware- en diensten, lanceert Secure Erase Verification Service. Via deze dienst wordt gecontroleerd of een datadrager conform gestandaardiseerde normen gewist is. Als onafhankelijke en deskundige derde partij zorgt Stellar voor een ‘third party assurance’. Dit meldt Kees Jan Meerman (foto), Managing Director Stellar Data Recovery EMEA.

De nieuwe dienst is gericht op de Chief Information Security Officer, Chief Privacy Officer en IT Manager van ondernemingen. Dankzij deze audit is men zeker dat het door de organisatie gebruikte wisproces voldoet aan de eisen omtrent informatieveiligheid en privacy, aldus Meerman. "Ook als het wissen van datadragers door bedrijven wordt uitbesteed, is het noodzakelijk om de resultaten van de dienstverlening te controleren. Secure Erase Verification Service biedt hier de mogelijkheid voor."

Stellar voert diepgaand forensisch onderzoek zowel op logisch als fysiek niveau uit. Meerman: "Vooral dit laatste wordt vaak vergeten. Data die onzichtbaar zijn voor software kan nog steeds op diverse verborgen plekken van de datadrager staan. De verificatie service controleert ook deze gebieden verborgen gebieden."

Kees Jan Meerman vervolgt: “Op een veilige manier een harde schijf wissen is specialistenwerk. Als data recovery specialist is Stellar bij uitstek in staat om te controleren of er nog ergens data op een datadrager aanwezig zijn. Dat raakt direct aan onze core competenties. Wij zijn in het verleden ook al benaderd door bedrijven die zekerheid wilden over de resultaten van hun sanitisatieproces. Met de lancering van deze dienst geven wij hier een vervolg aan.”

Op het einde van het proces ontvangt de opdrachtgever een document met een gedetailleerde analyse van het wisresultaat. In dit document staat de opdracht omschreven, het gewenste veiligheidsniveau waarop getest is, de testmethoden die gebruikt zijn en het oordeel van Stellar over het resultaat. Meer over deze dienst is te vinden op secure erase verification.

Door: Witold Kepinski

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!