Witold Kepinski - 29 mei 2015

Proact voorziet bol.com van NetApp en CommVault infrastructuur

Proact levert en ondersteunt aan bol.com, een online retailer in Nederland en België, de storage en back-up onderdelen voor de datacenter infrastructuur van haar webwinkel.

De vernieuwde opdracht is een vervolg op en uitbreiding van de samenwerking tussen Proact en bol.com. Proact is sinds 2013 betrokken bij de architectuur van het datacenter en vervolgens geselecteerd door bol.com om deze samen te realiseren.

Bol.com is vorig jaar live gegaan met haar eigen datacenter infrastructuur. De reden hiervoor was de wens om flexibel en schaalbaar met de sterke groei om te gaan. Om invulling te geven aan de vereiste specialistische kennis op storage gebied is bol.com op zoek gegaan naar een partij die haar met deze uitdaging kon helpen.

De totaaloplossing is gebaseerd op het flagship storage systeem van NetApp en CommVault back-up en datamanagement. Proact levert de oplossing inclusief volledig eigen services en 24/7 Nederlands support voor de hard- en software, aldus Lucas den Os, Managing Director Proact Netherlands: “bol.com heeft een duidelijke visie over hoe IT in alle gelederen van de organisatie de business moet ondersteunen. De geboden oplossing geeft bol.com uitstekende performance, betrouwbaarheid en vooral de flexibiliteit waar de dynamische en nog immer snel groeiende organisatie om vraagt. Na de verhuizing van bol.com naar WTC Papendorp in Utrecht zijn we praktisch buren, waardoor we de grootste online retailer van Nederland en België een ongeëvenaarde SLA kunnen bieden.”

Door: Witold Kepinski

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!