Witold Kepinski - 29 mei 2015

EnterpriseDB haalt nieuwe nieuwe managers en channel-partners binnen

EnterpriseDB (EDB), leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, stelt een aantal nieuwe senior managers aan in Europa. Een van hen is de Nederlander Jeannot Bos, die Sales Director voor Europa wordt. Zijn aanstelling is onderdeel van een groter plan om de aanwezigheid van EnterpriseDB in het Europese sales-kanaal te vergroten.

Jeannot Bos is een veteraan in de Europese enterprise softwaremarkt. Hij werkte 18 jaar voor Oracle, waar hij verschillende managementrollen in sales vervulde en betrokken was bij de business development. Naast Bos worden er ook nieuwe senior managers aan het personeelsbestand toegevoegd in Frankrijk (Matthieu Le Faucheur), Duitsland (Sascha Scholing) en het Verenigd Koninkrijk (Gary Massey). Verder opent EDB een nieuw kantoor in het Verenigd Koninkrijk, waar meerdere verse krachten zich toeleggen op professionele diensten. Met de uitbreidingsactiviteiten van de afgelopen twee maanden wil EDB de zichtbaarheid vergroten bij grote ondernemingen in verschillende markten.

“We hebben in Europa de afgelopen tijd veel succes gehad met vooraanstaande bedrijven, zoals ABN AMRO, BBVA en overheidsorganisaties, voornamelijk in Nederland en het Verenigd Koninkrijk,” zegt Sandor Klein, Vice President International Sales bij EnterpriseDB. “Met EDB’s Postgres Plus hebben zij voordeel van de enterprise-niveau performance van Postgres, maar tegen een lager kostenmodel door het gebruik van open source. We breiden ons personeelsbestand momenteel flink uit, zodat we onze klanten optimaal kunnen ondersteunen en de toestroom van nieuwe aanvragen het hoofd kunnen bieden. Daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe partners, die ons kunnen helpen bij het aanbieden van onze producten en diensten.”

Nieuwe channelpartners

Een belangrijke taak voor de nieuwe managers wordt het aantrekken van nieuwe channelpartners in Europa. Wereldwijd heeft EnterpriseDB nu zo’n 80 partners. Dit netwerk bestaat zowel uit channelpartners, distributeurs, en Value Added Resellers als system integrators die EDB’s Postgres Plus Advanced Server en database tools gebruiken om oplossingen te ontwikkelen. EDB’s netwerk van channelpartners is cruciaal voor de ontwikkeling in internationale markten. Het partnernetwerk van EDB groeit flink, omdat steeds meer organisaties interesse hebben in Postgres en op zoek zijn naar een partij die dit succesvol kan implementeren. EDB is grootste leverancier van Postgres-software en -diensten ter wereld en staat bovendien in het Leaders Quadrant in het Gartner Magic Quadrant for Operational Database Management Systems.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!