Witold Kepinski - 02 juni 2015

ZyXEL en ICTWaarborg bieden mkb-resellers meer kennis en kunde

ZyXEL Benelux, leverancier van netwerk- en telecomoplossingen, gaat nauwer samenwerken met brancheorganisatie ICTWaarborg. ZyXEL wil zijn mkb-oplossingen hierdoor nog meer onder de aandacht brengen van IT- en telecomresellers. ICT Waarborg is door het groot aantal aangesloten IT-en telecomresellers een goed communicatieplatform voor ZyXEL. Daarnaast biedt het een breed scala aan diensten voor ZyXEL-resellers, zo melden beide partijen.

ZyXEL is al een paar jaar partner van ICTWaarborg. Peter Bos, Head of Channel bij ZyXEL Benelux, legt uit waarom het bedrijf de samenwerking nu verder wil uitlichten: “We versterken de band, omdat we vinden dat ICTWaarborg een zeer goede bereikbaarheid heeft bij kwalitatieve resellers die actief zijn in het mkb. Wij willen deze groep resellers aanspreken. Het mkb is in Nederland een sterke groeimarkt, waarbij ICTWaarborg een belangrijke rol speelt omdat ze 1300 resellers als lid hebben. Dat is ruim 33 procent van alle actieve IT-resellers in Nederland. Ook uniek van ICTWaarborg is de jaarlijkse ICTVakdag, die onlangs in de Jaarbeurs Utrecht werd gehouden, een fenomeen onder mkb-resellers.”

Doelstelling
ICTWaarborg is een jonge en dynamische brancheorganisatie voor resellers, retailers, dienstverleners en servicebedrijven in het mkb, een belangrijke markt voor veel IT-leveranciers zoals ZyXEL. De doelstelling van ZyXEL is meer resellers aan te trekken die de innovatieve ZyXEL-oplossingen gaan verkopen aan het mkb. ZyXEL is dan ook op zoek naar meer mkb-resellers die een goede marge willen maken met de verkoop van hun vaste en draadloze netwerken, security appliances en NAS-oplossingen. Bos: “Met de kennis en kunde van ICTWaarborg helpen we mkb-resellers verder te groeien met ZyXEL-technologie die ze bij klanten kunnen positioneren zoals een compleet mobility concept.”

Congres ICT2016
ZyXEL gaat met ICTWaarborg meer gezamenlijke activiteiten ontplooien. Zo neemt ZyXEL actief deel aan het Congres ICT2016 van ICTWaarborg dat plaatsvindt op 17 september 2015 in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Danielle Evers, directeur van ICTWaarborg, is verheugd over de samenwerking. “ICTWaarborg en ZyXEL werken nauw samen rond events en content waarbij we resellers voorzien van relevante informatie. Zo zullen we tijdens het Congres ICT 2016 ook belangrijke onderwerpen zoals security bespreken waar ZyXEL oplossingen voor biedt.”

Zekerheid en kwaliteit
ICTWaarborg kent vier verschillende categorieën: fabrikanten, distributeurs, voordeel- en kennispartners, die e deelnemers diverse en belangrijke voordelen bieden, zoals kortingen, goede contacten, onderlinge kennisuitwisseling. Evers: “Net zoals de klanten van onze deelnemers kiezen voor zekerheid en kwaliteit, gaan onze ruim 1300 deelnemers om diezelfde reden graag in zee met de partners van ICTWaarborg. Niet zonder reden hebben we met onze bijna zeventig partners een diepgaande relatie. Zij participeren bij onze evenementen, onze websites en bij het organiseren en bijwonen van gezamenlijke workshops.” Evers vervolgt: “De titel 'partner' geeft aan dat er sprake is van een kwalitatief hoogwaardige vorm van samenwerking, die als doel heeft de continuïteit van zowel ICT-bedrijven als de brancheorganisatie te waarborgen. Partner van ICTWaarborg word je dus niet zomaar. Het zijn leveranciers die net als de bij ICTWaarborg aangesloten bedrijven kwaliteitsproducten leveren en zich onderscheiden door zich in het topsegment van de markt te bewegen. Dat geldt ook voor ZyXEL. Wie partner is van ICTWaarborg onderscheidt zich in de markt.” 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!