Vancis host ICT-infrastructuur van de Haagse Hogeschool
03-06-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Vancis host ICT-infrastructuur van de Haagse Hogeschool

ICT-dienstverlener Vancis gaat de infrastructuur hosten van de Haagse Hogeschool. Hiermee is het de eerste hogeschool in Nederland die het hele ICT-fundament uit huis gaat plaatsen.

De belangrijkste aanleiding voor het onderbrengen van de ICT-infrastructuur bij Vancis is het feit dat onderwijs niet langer een 9-tot-5-aangelegenheid is, maar een 24x7-proces. Online applicaties moeten steeds meer dag en nacht beschikbaar zijn voor studenten en medewerkers. De voorzieningen op het gebied van ICT spelen een cruciale rol om aan deze veranderende onderwijseisen te voldoen. In ongeveer anderhalf jaar worden de applicaties en databases van de hogeschool gemigreerd naar de datacenters van Vancis.

IaaS en PaaS
Niet alleen dient Vancis als colocatie voor de servers van de Haagse Hogeschool, ook levert het bedrijf Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS)-diensten aan de Haagse Hogeschool. “Een klant als de Haagse Hogeschool past goed bij onze organisatie, mede gezien het feit dat onze roots in het onderwijs en de wetenschap liggen. Wij zijn vertrouwd in deze sector en kunnen daarom goed inspelen op de behoeftes van onze klant,” zegt Paul van Roozendaal, algemeen directeur van Vancis.

Van Roozendaal: “Hun systemen staan binnenkort veilig in onze cloudomgeving. En ook het beheer is straks in handen bij ons team van specialisten. We kijken uit naar het moment dat het hele systeem up and running is, zodat studenten en personeel van de Haagse Hogeschool kunnen werken via onze servers.”

Terug naar nieuws overzicht