Witold Kepinski - 03 juni 2015

CommVault breidt Endpoint Data Protection Solution Set uit, lanceert Edge Drive

CommVault, leverancier van back-up en recovery oplossingen, introduceert nieuwe mogelijkheden voor het veilig opslaan, delen en ontsluiten van bestanden vanaf elke plek. Het bedrijf speelt zo in op de toenemende zorgen over de veiligheid van documenten, presentaties, e-mails en spreadsheets die binnen en buiten organisaties worden gedeeld via file sync- en share-oplossingen.

Door de Endpoint Data Protection Solution Set verder uit te breiden, levert Commvault een grootzakelijke file sync- en share-oplossing. De Commvault-oplossing sluit aan bij best practices op het gebied van datamanagement, zodat gevoelige data beveiligd is en voldoet aan zakelijke eisen, zo meldt het bedrijf.

Commvault lanceert verder Edge Drive. Deze nieuwe feature binnen Commvault File Sharing biedt een virtuele folder die dienst doet als een ‘personal cloud’ voor het realtime delen van data via een mobiel device of een webconsole. Edge Drive voorziet in universele toegang voor file sharing en samenwerking, en verzamelt data vanuit verschillende bronnen waaronder andere file sharing-oplossingen. Zo is dataprotectie en -governance mogelijk zonder concessies aan gebruiksgemak, functionaliteit en flexibiliteit.

Met het oog op de toenemende populariteit van bestaande file sync- en share-oplossingen is de Commvault Endpoint Data Protection Solution Set ook te gebruiken om data uit bestaande clouddiensten als OneDrive, Dropbox en andere zichtbaar te maken voor de IT-afdeling. Met de Commvault-oplossing zijn die data te beveiligen, te back-uppen en doorzoekbaar te maken voor eindgebruikers en eDiscovery.

Commvault File Sharing met de nieuwe Edge Drive-feature is per direct leverbaar op basis van een licentie per gebruiker.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!