Check Point introduceert nieuwe beveiligingsoplossingen voor industriële SCADA-systemen
04-06-2015 | door: Witold Kepinski

Check Point introduceert nieuwe beveiligingsoplossingen voor industriële SCADA-systemen

Check Point Software Technologies breidt zijn geavanceerde Industrial Control System-beveiligingsoplossingen (ICS) uit met de introductie van een nieuwe 1200R security gateway appliance.

Er zijn verbeteringen aan de granulaire zichtbaarheid en het beheer van SCADA-netwerken, SCADA dreigingsdetectie en –preventie. Binnen geautomatiseerde omgevingen zoals elektriciteit, transport en watersystemen wordt ICS ondersteund. Een aanval op deze systemen en netwerken, fysiek of virtueel, kan in potentie het elektriciteitsnet van een hele regio uitschakelen en belangrijke systemen en productielijnen verstoren. Arthur van Uden (foto), country manager Benelux van Check Point Software Technologies. “De 1200R appliance is een nieuwe security gateway geoptimaliseerd voor gebruik in de meest extreme industriële omgevingsomstandigheden en op afgelegen locaties om ICS/SCADA te ondersteunen. Het levert robuuste beveiliging voor de belangrijkste bezittingen van een land.” 

De Check Point 1200R is een nieuwe security gateway appliance die speciaal gebouwd is voor industriële omgevingen en voor gebruik op afgelegen locaties zoals in fabrieken, elektrische substations en elektriciteitscentrales. De 1200R is een aanvulling op het bestaande portfolio van security gateway appliances die volledige zichtbaarheid en granulaire controle over SCADA-verkeer leveren om netwerk-, apparaat- en procesaanvallen te voorkomen. Met detectie van meer dan 500 SCADA-commando’s en parameters binnen de Check Point Firewall en Application Control Software Blades en meer dan 200 SCADA-specifieke IPS signature, biedt Check Point de meest uitgebreide SCADA security-ondersteuning. Gespecialiseerde dreigingsrapporten uit Check Point Next Generation SmartEvent geven inzicht in SCADA-verkeer om snelle en gedetailleerde forensics te verkrijgen voor incidentonderzoeken. Deze algehele security-oplossing monitort ook compliancy middels de Check Point Compliance Blade

Check Point levert tevens een volledige IT-OT security-blauwdruk om de corporate omgeving, de brug tussen IT-OT, de operator werkstations en de SCADA-apparaten en het SCADA-verkeer te beschermen en de beste beveiliging te leveren voor ICS. 

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security