Wouter Hoeffnagel - 03 juni 2015

Groningen en Huawei tekenen Smart City overeenkomst

De stad Groningen tekent een overeenkomst met ICT-dienstverlener Huawei om de implementatie van de Smart City concepten van het bedrijf te verkennen. De Memorandum of Understanding (MoU) is getekend door Huawei, Groningen stadsbestuur en het Universitair Medisch Centrum Groningen (een van de grootste medische centra in Europa) aan het einde van de Huawei European Smart City Summit die vandaag werd gehouden in Amsterdam. De MoU is een mijlpaal voor alle partijen om gezamenlijk de mogelijkheden te verkennen om van Groningen een Smart City te maken.

"Met de Smart City oplossingen van Huawei wil het bedrijf een “Better Connected World” verwezenlijken en is vastbesloten om bij te dragen aan de stad Groningen door het verbeteren van de kwaliteit van leven en door de verbetering van milieubescherming, de openbare veiligheid, stedelijke diensten en zakelijke activiteiten,” aldus Leon He, President Huawei West-Europa Enterprise Business.

100 steden in ruim 40 landen en regio’s
Huawei heeft Smart City oplossingen geleverd aan meer dan 100 steden in meer dan 40 landen en regio's. In Nederland is Groningen de vierde stad na Amsterdam, Den Haag en Tilburg dat een Smart City MoU met Huawei heeft ondertekend. Folkert Kuipers van het UMCG denkt dat samenwerking met Huawei grote voordelen biedt: “We lopen in Groningen op een aantal terreinen nu al voorop. Die koppositie kunnen we met deze wereldspeler verder uitbouwen.”

Met de toenemende connectiviteit voor steden heeft Huawei meerdere technologieën voor het Smart City concept ontwikkeld zoals Smart Government, Safe City, Smart Emergency Command, Smart Hospital, Smart Education, Smart Grid en Smart Tourism. Deze concepten zullen gezamenlijk met de gemeente Groningen en lokale bedrijven worden verkend.

Huawei Smart City Summit 2015
De Huawei Smart City Summit 2015 vindt plaats op het eerste dag van de 5e Smart City evenement. Die wordt vanaf 3 juni in de Amsterdam Arena gehouden en loopt tot en met vrijdag 5 juni. Huawei heeft een High Density Wi-Fi netwerk in de Amsterdam ArenA aangelegd dat iedereen in het stadion direct toegang geeft tot contentrijke media en hen in staat stelt om sociale netwerken te gebruiken voor het delen van hun ervaringen. De Amsterdam Arena bevat ook een Smart City Living Lab, gebouwd met de ICT-infrastructuur van Huawei.

Ger Baron, CTO van Amsterdam, is een spreker op de Huawei Smart City Summit, evenals de burgemeesters van Ruesselsheim, Raunheimand en Kelsterbach, en Joe So, CTO Industry Solutions van Huawei Enterprise Business. De Summit richt zich ook op Smart City netwerken in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, de EU Sustainable Smart City ontwikkelingen, ICT voor Smart Cities en Chinese Smart City ervaringen. Een rondleiding door de Amsterdam Arena wordt ook verzorgd om de technologie van Huawei die connectiviteit in het stadion aandrijft te demonstreren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!