Wouter Hoeffnagel - 05 juni 2015

Axians levert actieve netwerkcomponenten aan TU Delft

De TU Delft maakt bekend Axians te hebben geselecteerd voor de levering van actieve netwerkcomponenten. Na een aanbesteding is het contract voor de levering en support van Cisco switches, routers en access points voor drie jaar gegund aan Axians. De overeenkomst is inmiddels ingegaan en kan na drie jaar nog maximaal driemaal met een jaar verlengd worden.

De 16.500 bachelor- en masterstudenten en 4.700 medewerkers van de TU Delft delen de fascinatie voor science, design en engineering. Daarbij wordt de unieke technische infrastructuur ingezet om hooggekwalificeerde kenniswerkers op te leiden, wetenschappelijk onderzoek te doen en kennistoepassingen te ontwikkelen. Deze activiteiten eisen een stabiele en schaalbare netwerkomgeving, aangezien docenten en studenten overal snel en veilig toegang moeten hebben tot systemen en applicaties. Daarvoor onderhoudt de universiteit een stabiele vaste infrastructuur en draadloze netwerken in alle faculteitsgebouwen.

Om de stabiliteit en schaalbaarheid van het netwerk ook bij toenemende vraag naar capaciteit te garanderen schreef de TU Delft een aanbesteding uit voor de levering en service van actieve netwerkcomponenten. De keuze is uiteindelijke gevallen op Axians.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!