Unit4 benoemt Erik Tiden tot CTO

05-06-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Unit4 benoemt Erik Tiden tot CTO

Unit4 stelt Erik Tiden aan als Chief Technology Officer (CTO). In die rol is hij verantwoordelijk voor zowel het productmanagement, de applicatie-architectuur en research and development (R&D) voor alle Unit4-oplossingen.

De nieuwe CTO gaat het innovatieteam binnen Unit4 leiden in een periode waarin technologie en innovatie hoog op de agenda staan. Unit4 besloot vorig jaar om de R&D-capaciteit te verdubbelen om de innovatie te versnellen. Dit heeft als eerste resultaat geleid tot het People Platform, dat de basis vormt voor alle bedrijfsapplicaties van Unit4. Het People Platform werd in maart gelanceerd.

Tiden maakt de stap van Microsoft naar Unit4, waar hij als General Manager verantwoordelijk was voor cloud-oplossing Microsoft Dynamics en on-premise oplossingen voor kleine en middelgrote organisaties. Daarvoor was hij werkzaam als Vice President Engineering, Business Solutions bij Hewlett Packard en bekleedde hij diverse rollen bij SAP. Tiden heeft een doctoraat in computerwetenschappen die hij behaalde op het Royal Institute of Technology in Stockholm (Zweden) en behaalde een speciale master (MBA) op de Mannheim Business School in Mannheim (Duitsland).

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People