Gegevens miljoenen ambtenaren op straat na hack datacenter Amerikaanse overheid
05-06-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Gegevens miljoenen ambtenaren op straat na hack datacenter Amerikaanse overheid

Persoonlijke gegevens van 4 miljoen Amerikaanse ambtenaren liggen op straat. De data is afkomstig uit een datacenter van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken dat door hackers werd gekraakt. Chinese hackers zouden achter de aanval zitten.

Allerlei data van ambtenaren is op straat komen te liggen. Het gaat onder andere om social security nummers, functie-omschrijvingen, prestatiegegevens en data waarop personeel trainingen doorloopt. Alle getroffen ambtenaren zouden deze maand extra uitleg geven om hen te helpen om te gaan met eventuele identiteitsdiefstal.

Office of Personnel Management
De cyberaanval was gericht op de IT-systemen van het Office of Personnel Management, de HR-afdeling van de Amerikaanse overheid. Verschillende anonieme bronnen melden in de media tegenover over de Washington Post dat vermoedelijke staatshackers achter de cyberaanval zitten. Deze zouden in opdracht van de Chinese overheid hebben gewerkt. De Amerikaanse overheid ontkent dit overigens officieel en spreekt van een ‘buitenlands(e) entiteit of land’.

Het datalek werd in april al ontdekt nadat de beveiliging van het datacenter werd aangepakt. De hack wordt op dit moment onderzocht door het Office of Personnel Management in samenwerking met zowel de FBI, het Department of Homeland Security en het United States Computer Emergency Readiness Team (US-CERT).

Terug naar nieuws overzicht
Security