Rackspace biedt managed dedicated MongoDB-oplossing op basis van ObjectRocket
05-06-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Rackspace biedt managed dedicated MongoDB-oplossing op basis van ObjectRocket

Rackspace kondigt een optie aan voor het draaien van dedicated ObjectRocket voor MongoDB databases. Deze oplossing combineert de snelheid en schaalbaarheid van het platform met dedicated hardware en networking voor situaties waarin compliancy van belang is. De oplossing helpt klanten met eisen rondom prestatie, veiligheid en regelgeving binnen risicovolle sectoren zoals de gezondheidszorg, financiële dienstverlening en verzekeringen.

ObjectRocket voor MongoDB is gebouwd op een dedicated architectuur. De oplossing is in staat om aan veeleisende database workloads te voldoen door bronnen van host machines volledig te benutten. ObjectRocket voor MongoDB biedt onder andere en volledig geïsoleerde omgeving, encryptie at rest en dedicated networking-componenten.

Features
ObjectRocket voor MongoDB bevat onder andere de volgende functies:

  • Enterprise beveiligingsopties - Beveiligt applicaties van klanten met beveiligingsopties op enterprise-niveau zoals encryptie at rest, beleidsgebaseerde netwerktoegangscontrole, functie-afhankelijke controle en inlogbeheer.
  • Beveiliging en compliance - Stelt beveiligingsexperts van Rackspace in staat toegang te krijgen tot de klantomgevingen, biedt begeleiding en geeft advies over tools om aan strenge normen te voldoen.
  • Purpose built-platform - Geeft klanten de beschikking over een volledig beheerd platform, geoptimaliseerd voor MongoDB workloads met ondersteuning van MongoDB.
  • Keuze in deployment-modellen - Biedt deployment-opties die aansluiten bij de interne IT-, veiligheids- en compliance-behoeften met op maat gemaakte, dedicated architecturen.
  • Tools voor ontwikkelaars en automatisering - Versnelt de time-to-market en helpt downtime te verminderen met zowel backed (automatische implementatie) als klantgerichte tools.
  • Dataportabiliteit - Maakt gebruik van open source, community edition, MongoDB waardoor klantgegevens overdraagbaar zijn.
  • Applicatieportabiliteit - Laat applicaties overal draaien, waaronder in de datacenters van Rackspace of AWS via AWS Direct Connect met geïntegreerde Acces Control List (ACL) synchronisatie.

Rackspace richt zich op het ondersteunen van volledige managed-versies van de meest gebruikte NoSQL, big data en relationele databases zoals MongoDB, Redis, Hadoop, Apache Spark, Oracle Database, Microsoft SQL Server, MySQL, Percona en Maria DB. De oplosisng biedt ondersteuning voor verschillende databases, wat klanten de flexibiliteit om database-applicaties in te zetten op private, public, bare metal en hybride clouds. ObjectRocket voor MongoDB op de dedicated-infrastructuur van Rackspace is wereldwijd beschikbaar.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud