Honderdduizenden klantgegevens webwinkel Brabantia gestolen
06-06-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Honderdduizenden klantgegevens webwinkel Brabantia gestolen

De gegevens van ruim honderdduizend klanten van Brabantia, leverancier van keuken- en interieurproducten, zijn gestolen. Cybercriminelen hebben de systemen achter de webwinkel van Brabantia gekraakt.

Ab van Houdt, directeur van Brabantia, zegt tegen Tweakers dat zeker honderdduizend klanten door de hack zijn getroffen. Het gaat hierbij om zowel Nederlandse klanten als klanten uit andere Europese landen. De hackers zouden ongeveer 24 uur lang toegang hebben gehad tot de systemen van het bedrijf.

Geen financiële gegevens gestolen
Onder andere namen, adressen en wachtwoorden zouden zijn gestolen. Betaalgegevens zouden niet zijn buitgemaakt. “Brabantia benadrukt dat er geen financiële gegevens zoals creditcard en betalingsgegevens van klanten zijn gelekt, aangezien de afhandeling van het betalingsverkeer door een externe partij wordt afgehandeld. Deze systemen zijn volledig gescheiden van onze systemen”, schrijft het bedrijf in een verklaring op haar website.

Brabantia benadrukt dat de wachtwoorden zijn versleuteld en dus niet misbruikt kunnen worden. Desondanks heeft het bedrijf als preventieve maatregel de wachtwoorden gereset. “Brabantia heeft onmiddellijk maatregelen getroffen om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen en zal de security richtlijnen naar aanleiding van dit incident verder aanscherpen”, stelt Brabantia.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security