Wouter Hoeffnagel - 07 juni 2015

Rutte bezoekt India met 80 bedrijven

Minister-president Mark Rutte heeft India bezocht voor een tweedaagse handelsmissie. Op 5 en 6 juni bracht Rutte samen met minister Ploumen, staatssecretaris Dijksma en ruim 80 bedrijven een bezoek aan het land. Ook de ICT-sector was tijdens het bezoek vertegenwoordigd.

Rutte en Ploumen bezochten samen onder andere een evenement waar Nederlandse en Indiase ICT’ers en experts op het gebied van gezondheidszorg gezamenlijk apps ontwikkelen die ingezet kunnen worden in de zorg. Rutte: ‘Een perfect voorbeeld van samenwerking tussen Nederlandse en Indiase bedrijven. Dit soort samenwerkingen kunnen alleen maar leiden tot slimme technologische innovaties’.

Vierde handelspartner
Nederland is voor India de vierde handelspartner binnen de EU. Ons land behoort tot de top 5 van grootste investeerders in het land. Ook stond de verdere versterking van de politieke en economische banden tussen Nederland en India centraal tijdens het bezoek. Hiervoor stond een ontmoeting met de Indiase minister-president Modi op de planning.

Na afloop van de eerste dag in Delhi zei de minister-president: ‘Ik ben echt onder indruk van dit land. Aan de ene kant is India het land zoals we dat allemaal kennen met de diversiteit en de eeuwenoude tradities. Aan de andere kant is India het dynamische land dat bruist van de energie, ondernemerschap en innovatie’.

43 overeenkomsten
Tijdens de handelsmissie zijn in totaal 43 overeenkomsten getekend tussen Nederlandse en Indiase bedrijven. Daarnaast wordt Nederland van India een voorkeurspartner op gebieden als watermanagement, infrastructuur en gezondheidszorg.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!