Wouter Hoeffnagel - 08 juni 2015

Unit4 maakt overname van Three Rivers Systems bekend

Unit4 neemt de leverancier van student management-oplossingen Three Rivers Systems over. Door deze overname biedt Unit4 een complete ERP-oplossing voor de onderwijssector. Samen met Three Rivers Systems bedient Unit4 momenteel meer dan duizend klanten in de onderwijssector wereldwijd.

Three Rivers Systems ontwikkelt specialistische oplossingen voor hogescholen en universiteiten in de VS. De oplossing van het bedrijf ondersteunt de volledige studenten-cyclus voor hogescholen en universiteiten, waaronder toelating, registratie, roostering en facturatie. Unit4 gaat de student management-oplossing aanbieden via het onlangs aangekondigde People Platform, geïntegreerd met bestaande oplossingen op het gebied van finance, human relations en research management. Studenten krijgen via een app op hun smartphone informatie over onder meer lesroosters, contactpersonen en studieresultaten.

Positie versterken
“De onderwijsmarkt mist op dit moment een modern en compleet bedrijfsapplicatieplatform dat wereldwijd kan worden ingezet. Dat is precies wat Unit4 en Three Rivers Systems samen kunnen leveren”, aldus Jose Duarte, CEO van Unit4. “Deze overname versterkt niet alleen onze positie in de onderwijssector, maar ook in Noord-Amerika.”

Three Rivers Systems zal volgens het Cloud Your Way model worden aangeboden. Dat betekent dat de software kan worden geleverd in de cloud, on premise of hybride – afhankelijk van de voorkeur en de ERP-architectuur van de klant.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!