KPN start met KPN Ventures voor innovaties en startups
09-06-2015 | door: Witold Kepinski

KPN start met KPN Ventures voor innovaties en startups

KPN start met KPN Ventures, een speciaal investeringsfonds om outside-in innovatie te bevorderen en de betrokkenheid van KPN bij start-ups te vergroten, zo meldt Jan Kees de Jager, CFO bij KPN.

De Jager: “Potentiële partners kunnen bij ons gebruik maken van onze netwerken, kennis op het gebied van connectiviteit en beveiliging, en de mogelijkheid om nieuwe, innovatieve toepassingen onder de aandacht te brengen bij miljoenen klanten. We zijn voorstander van open innovatie, en door onze krachten te bundelen met start-ups willen we de ontwikkeling en commercialisering van zulke innovatieve toepassingen versnellen.”

Om voorop te kunnen blijven lopen op nieuwe ontwikkelingen investeert KPN continu in zijn netwerken en ICT infrastructuur. KPN heeft een 4G dekking en om de snelheid en capaciteit van het netwerk te vergroten is KPN nu ook frequenties aan het stapelen. Ook in de vaste netwerken implementeert KPN nieuwe technologieën zodat tegen eind 2016 85% van de Nederlandse huishoudens toegang heeft tot een downloadsnelheid van 100 Mbps of hoger. Daarnaast ontwikkelt KPN voortdurend nieuwe producten en diensten, zoals bijvoorbeeld KPN’s interactieve tv-propositie.

KPN heeft een initieel bedrag van 35 miljoen euro gereserveerd voor investeringen die aan de criteria van het fonds voldoen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht