Witold Kepinski - 18 juni 2015

Cisco optimaliseert Chinees topmanagement

Cisco optimaliseert zijn Chinees topmanagement. Hanh Tu, president Cisco China, en Fredy Cheung, vice president Cisco Greater China, verlaten het bedrijf.

Chuck Robbins (foto), die ceo John Chambers op 26 juli opvolgt, optimaliseert zijn managementteam om het bedrijf flexibeler, sneller en minder bureaucratisch te laten opereren.

Cisco Systems investeert de komende jaren 10 miljard dollar in China, zo melden ceo John Chambers en Chuck Robbins na een ontmoeting met de Chinese vice-premier Wang Yang in Bejing. Ook werkt Cisco met het economische planbureau van het land, de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie.

Er zijn business issues in China waar Cisco last van heeft, onder andere door het NSA-schandaal waar Cisco zich van distantieert. De omzet van Cisco in China daalde het afgelopen kwartaal met 20 procent vergeleken met een jaar eerder. "De business met China is vaak afhankelijk hoe de Amerikaanse en Chinese machthebbers met elkaar omgaan en issues bespreken", aldus Chambers in een vraaggesprek. De vertrekkend ceo van Cisco wil graag actief in China zakendoen. Hij vindt dat Noord-Amerika en China het best af zijn als ze nauw samenwerken. "Het is nu wel zwaar in China, maar we blijven optimistisch, de relaties zijn een beetje verbeterd. We willen in China graag onze bijvoorbeeld Cisco Intercloud strategie uitrollen en ook WebEx software verkopen. We willen in China gewoon verder groeien.”

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!