Joheco klanten gaan wireless met Cisco Meraki
24-06-2015 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Joheco klanten gaan wireless met Cisco Meraki

Joheco Automatisering, Cisco-partner via Tech Data Azlan, houdt zich bezig met IT-infrastructuren. Commercieel directeur Ronald Lommerse: “De laatste jaren zijn we heel actief op het gebied van wireless.” Sinds 2008 zijn alle medewerkers gecertificeerd in de Cisco-oplossingen, waarvan met name de nieuwe cloudpropositie Cisco Meraki wordt ingezet.

Joheco uit Hillegom legt telefonie- en internetverbindingen en IT-infrastructuren aan. De werkzaamheden worden uitgevoerd op projectbasis of in Managed Services-vorm. Dit laatste doet Joheco zo goed, dat het bedrijf onlangs is benoemd in de lijst van 501 beste Managed Services Providers (MSP’s). Wereldwijd staat het bedrijf op plaats 202, maar van de Nederlandse MSP’s staan ze op de derde plaats. “Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!” vertelt Ronald Lommerse. “Maar naast de contractklanten verlenen we vaak tijdelijke ondersteuning aan IT-managers van een bedrijf. Of we komen ad-hoc een aantal uren langs voor onderhoudswerkzaamheden.”

Cisco Meraki voor wireless-projecten

Ronald Lommerse: “De laatste jaren zijn we heel actief op het gebied van wireless. We doen bijvoorbeeld veel projecten met de nieuwe Cisco-propositie Meraki.” Meraki is een cloudgebaseerde controller waaraan tot tienduizend Access Points gekoppeld kunnen worden. “Voordelen van Cisco Meraki zijn het gemakkelijke beheer, de schaalbaarheid en goed geregelde security. In één wireless-netwerk kunnen bovendien meerdere beveiligde netwerken gemaakt worden. Maar naast Meraki werken we met Cisco Classic, waarbij de klant de controller on premise heeft, en met HP wireless-oplossingen.”

Gecertificeerd in Cisco wireless

Algemeen directeur van Joheco, Jobert Lommerse, zegt erg blij te zijn met de keuze om te focussen op Cisco wireless. “In 2008 kozen we er heel bewust voor om alle medewerkers intern op te leiden en iedereen te laten certificeren. Cisco is een goed merk om mee te werken en we kunnen een oplossing verkopen waar de klant weer vijf jaar mee verder kan. De interne cursussen werden onder andere georganiseerd door Tech Data Azlan en ik merk dat dat hele traject erg succesvol is geweest.”

Terug naar nieuws overzicht
Mobility