Witold Kepinski - 26 juni 2015

Nederlandse MasterCard country manager Arjan Bol werkt nauwer samen met (online) retailers

MasterCard heeft Arjan Bol aangesteld als Country Manager van MasterCard Nederland. Bol zal nauw samenwerken met banken, (online) retailers en overige partners om de sterke positie van het Nederlandse betalingsverkeer te verstevigen. Nieuwe ontwikkelingen als contactloos en mobiel betalen zullen voor nog gemakkelijker, veiliger en efficiënter betalingsverkeer zorgen. MasterCard is actief in Nederland met de merken Maestro voor betaalpassen en MasterCard voor creditcards.

Arjan Bol heeft ruim 18 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Zijn laatste functie was directeur betalen bij ING Nederland waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de introductie van het nieuwe pinnen, contactloos betalen en de migratie naar SEPA. “Met Arjan’s diepgravende kennis van het Nederlandse betalingsverkeer zal hij zorgen dat Nederland internationaal voorop blijft lopen op het gebied van een gemakkelijk, veilig en efficient betalingsverkeer. Mastercard levert als wereldwijd opererend betaaltechnologiebedrijf een grote bijdrage aan de innovatie in het Nederlandse betalingsverkeer”, aldus Carlo Enrico, Divisional President of Western Europe.

Arjan Bol over zijn nieuwe rol als Country Manager voor Mastercard in Nederland: “Betalen is een cruciale stap in het koop- en consumptieproces. Nieuwe technologieën en innovatie zorgen ervoor dat het betalingsverkeer volop in beweging is en er nog gemakkelijkere, veiligere en efficientere manieren om te betalen komen. Plastic betaalpassen maken bijvoorbeeld contant geld steeds vaker overbodig. En in de toekomst zal betalen met je mobiel de betaalpassen weer gaan vervangen.”

Arjan Bol studeerde bouwkunde aan de TU Delft en bedrijfskunde aan de Nyenrode Business Universiteit. Tijdens zijn loopbaan werkte hij in Mexico, Korea, de Filipijnen, Tsjechië en Slowakije. Sinds tien jaar woont en werkt hij weer in Amsterdam met zijn familie.

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!