Main Capital koopt softwareleverancier Roxit
29-06-2015 | door: Witold Kepinski

Main Capital koopt softwareleverancier Roxit

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Roxit, een leidend Nederlands software bedrijf dat oplossingen levert op het gebied van vergunning, toezicht en handhaving, ruimtelijke ordening en zaaksystemen. Main Capital investeert in winstgevende, gevestigde product-software bedrijven in de Benelux en Duitsland. Qua omvang is de deal de grootste uit de geschiedenis van Main Capital Partners. Post closing zal een management participatie onderzocht worden.

Roxit, opgericht in 2007, is een in Nederland opererend software bedrijf met kantoren in Zwolle, Arnhem en Zoetermeer. Er werken op dit moment ruim 90 medewerkers. Zo’n 380 klanten worden bediend variërend van gemeenten, regionale uitvoeringsdiensten, waterschappen en provinciale overheden tot bedrijven. Voorbeelden zijn de gemeenten Utrecht, Haarlem, Tilburg en Maastricht, Omgevingsdienst Haaglanden en de provincie Overijssel. Met behulp van de software van Roxit hebben deze klanten volledig grip op het proces van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH). De klanten die deze software gebruiken werken efficiënter waardoor zij hun klanten, burgers en bedrijven, beter van dienst zijn. Naast de oplossingen voor VTH zorgt Roxit er ook voor dat op het gebied van ruimtelijke ordening alle complexiteit kan worden overzien door zowel overheden als bedrijven, zodat zij effectief kunnen samenwerken. Met het zaaksysteem en de onderlinge combinaties van andere Roxit producten worden vervolgens allerlei processen ingebed en worden de klanten ontzorgd in hun werkzaamheden. Kenmerkend voor Roxit is dat zij daadwerkelijk kennis heeft van het werkveld waarvoor zij software levert. Haar motto is daarom ‘verstand van zaken’.

Rob Steneker en Rob van Tiel blijven samen de directie van Roxit voeren: “Wij hebben als Roxit in de afgelopen vijf jaar een sterke positie opgebouwd in de overheidsmarkt, in het bijzonder bij gemeenten, en we zijn trots op wat we hebben bereikt. Met de nieuwe eigenaar Main Capital kunnen we onze positie nog verder uitbouwen en kunnen wij groeien. Dat is goed voor onze klanten en onze medewerkers en wij zijn daarom erg blij met deze stap!”

Samenwerking Roxit – Main Capital
Roxit is een mooie aanwinst voor de portefeuille van Main Capital wat streeft naar gezonde groei van de ondernemingen. Met de expertise van Main Capital gaat Roxit haar productportfolio verder ontwikkelen en uitbouwen. Daarnaast wordt ingezet op nieuwe manieren van informatie-uitwisseling, samenwerking tussen stakeholders, en inspelen op toekomstige regelgeving om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Main Capital heeft daarnaast kapitaal klaargezet om de autonome ontwikkeling bij te kunnen staan met een actieve buy-and-build strategie om zo met een sterk product aanbod verder te kunnen groeien bij bestaande en nieuwe klanten. Uit het verleden is gebleken dat dit een zeer schaalbare manier van groei is, aldus Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Met Roxit willen wij gaan bouwen aan het creëren van de leidende software speler op de gemeente markt en aanpalende markten. De onderneming beschikt over een uitstekend management team.”

Terug naar nieuws overzicht
Software