Certificering van software draagt bij aan de strategische doelen van Finavista
06-07-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Certificering van software draagt bij aan de strategische doelen van Finavista

Op basis van het positieve evaluatierapport heeft TÜViT het Trusted Product Certificaat toegekend aan Finavista. Het evaluatieonderzoek naar de kwaliteit van de Product Life Cycle Toolbox is uitgevoerd door de Software Improvement Group (SIG). Met de certificeringen borgt Finavista de kwaliteit van haar PLC Toolbox oplossing.

TÜViT heeft het Trusted Product Certificaat opnieuw toegekend aan de Product Life Cycle Toolbox van Finavista. Het vorige certificaat bevatte nog 3 sterren. De nieuwste versie van de PLC Toolbox behaalde de kwaliteitsnorm van 4 sterren. Met deze certificering voldoet de Toolbox aan de ISO/IEC 25010 kwaliteitsnorm.

Product Life Cycle Toolbox
Met de Product Life Cycle Toolbox speelt Finavista in op actuele vraagstukken op het gebied van onder andere datakwaliteit, dataconversie en klantcommunicatie. Middels vergaande configuratie-mogelijkheden is de tooling voor meerdere doeleinden geschikt en kan door business specialisten worden aangepast. De oplossing is voorzien van een geïntegreerde audit trail, waarmee de juistheid en volledigheid van bijvoorbeeld een dataconversie direct kan worden aangetoond.

Marcel Schenk, Managing Director: “Met de TÜViT certificering bieden we onze opdrachtgevers extra zekerheid dat projecten efficiënt en gecontroleerd verlopen. Dat is zeker in het huidige klimaat, waarin zowel toezichthouders als consumenten kritisch kijken naar de verrichtingen van financiële dienstverleners, van het grootste belang. Onze oplossingen dragen op deze manier direct bij aan het herstellen van het vertrouwen in de financiële sector”.

Terug naar nieuws overzicht
Software