Witold Kepinski - 07 juli 2015

RealOpen IT en Raet bieden Identity Management-oplossing voor het onderwijs

RealOpen IT, IT-dienstverlener op het gebied van Identity & Access Management (AIM)-oplossingen, werkt samen met HR software leverancier Raet aan een IAM-oplossing voor het onderwijs.

Raet heeft speciaal voor het onderwijs een webservice ontwikkeld, de Service Connector genaamd. Hiermee kunnen scholen bepaalde gegevens van medewerkers ophalen uit het HR-bronbestand van Raet en beschikbaar stellen ten behoeve van andere applicaties waarin medewerker- en aanstellingsgegevens nodig zijn. De personeelsinformatie uit Raet kan bijvoorbeeld in één keer ingezet worden voor werk- en vakantieroosters, toegangssystemen of andere toepassingen. Door deze koppeling wordt niet alleen veel tijd bespaard, ook het risico van fouten is veel kleiner. RealOpen IT was de testpartner bij de ontwikkelfase van de Service Connector en ondersteunt nu scholen met het in gebruik nemen van de oplossing.

“Bijna 70% van de onderwijsinstellingen gebruikt de HR-toepassing van Raet”, zegt Bram Haasnoot (foto), directeur van RealOpen IT. “Het is een essentieel systeem dat door de nieuwe koppeling enorm veel tijdwinst oplevert. Met de ontwikkeling van de Service Connector laat Raet zien dat ze echt luisteren naar klanten en begrijpen dat de webservice de toekomst heeft. We zijn dan ook erg trots dan we konden meewerken aan de testfase. Inmiddels hebben we de Service Connector van Raet ook opgeleverd voor de Red Spider gebruikers vereniging (www.redspider.nl). Red Spider is een veelgebruikte IAM-oplossing voor het onderwijs die het accountbeheer regelt voor leerlingen, docenten, medewerkers én ouders. Het is duidelijk: we staan in de startblokken om alle scholen aan te sluiten.”

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!