Redactie - 10 juli 2015

TJIP bouwt hybride omgeving

SLTN Inter Access combineert on-premise omgeving van TJIP met Microsoft Azure Cloud

TJIP is een ontwikkelaar van software voor de financiële- en zorgsector. Het bedrijf heeft behoefte aan capaciteit om software te kunnen ontwikkelen en testen, maar kan door wisselende projecten moeilijk inschatten hoeveel capaciteit het precies nodig heeft. Tegelijkertijd is het bedrijf in grote mate afhankelijk van de ICT-omgeving. Zonder ICT kan het bedrijf immers geen software ontwikkelen. TJIP is daarom op zoek gegaan naar een gespecialiseerde partner die haar kan adviseren en ontzorgen. Deze partner heeft de ontwikkelaar gevonden in SLTN Inter Access. ICT-specialist SLTN Inter Access heeft voor TJIP een nieuwe hybride ICT-omgeving gebouwd en neemt het beheer van deze omgeving volledig voor haar rekening. 

Ontwikkelaar TJIP uit Delft richt zich op bedrijven die actief zijn in turbulente sectoren, zoals de financiële sector en de gezondheidszorg. Het bedrijf ontsluit, combineert en verwerkt voor deze klanten zowel interne als externe gegevens. De informatie die klanten hierdoor beschikbaar krijgen helpt hen snel en adequaat in te spelen op ontwikkelingen in de markt, wat hen helpt hun voorsprong op de concurrentie te behouden.

Volledig richten op kernactiviteiten
ICT staat in dit proces centraal, maar is zeer complex. Niet alleen is de vraag naar capaciteit door wisselende projecten zeer divers en daardoor moeilijk in te schatten, ook bestond de essentiële infrastructuur van het bedrijf voorheen uit hard- en software van allerlei leveranciers. Zo waren de besturingssystemen afkomstig van Microsoft, terwijl de virtualisatiesoftware door VMware was geleverd. TJIP moest door deze fragmentatie contact houden met verschillende partijen en de aandacht spreiden. Om zich voortaan volledig te kunnen richten op de kernactiviteiten, het ontwikkelen van software voor klanten, heeft TJIP besloten het design van de ICT-omgeving uit te besteden aan een specialist. 

Deze specialist heeft de softwareontwikkelaar gevonden in SLTN Inter Access. In nauwe samenwerking met TJIP heeft de ICT-dienstverlener een plan opgesteld om de bestaande ICT-omgeving te vervangen voor een nieuwe, moderne omgeving die voldoet aan zowel de huidige, als de toekomstige behoeften van TJIP. Onder andere de flexibele inzet van servercapaciteit, het volledig ontzorgen van TJIP en het waarborgen van de continuïteit van de dienstverlening stonden hierbij centraal. Daarnaast moesten zoveel mogelijk ICT-componenten worden hergebruikt en is een ‘Microsoft-tenzij“ beleid opgesteld, waarmee het bedrijf een duidelijke voorkeur uitspreekt voor oplossingen van Microsoft. 

On-premise omgeving en de Microsoft Azure Cloud
De keuze is uiteindelijk gevallen op een hybride omgeving, waarbij een on-premise ICT-omgeving bij TJIP op basis van Microsoft Hyper-V wordt gecombineerd met de Microsoft Azure Cloud. TJIP profiteert hierdoor van de voordelen van de public cloud, terwijl het bepaalde applicaties en data in eigen huis kan houden. Daarnaast maakt TJIP gebruik van SLTN Backup as a Service, een cloud gebaseerde back-up-oplossing van SLTN Inter Access. Met deze oplossing worden back-up’s altijd op twee fysieke locaties binnen de SLTN Inter Access Cloud opgeslagen, waardoor TJIP ook in geval van calamiteiten de continuïteit van zijn dienstverlening kan waarborgen. 

De samenwerking tussen ICT-specialist SLTN Inter Access en TJIP bevalt goed. TJIP heeft SLTN Inter Access daarom gevraagd het bedrijf ook te ondersteunen en begeleiden in een aantal andere stappen die de softwareontwikkelaar wil zetten. Zo gaat het bedrijf op termijn onder andere overstappen naar Microsoft SharePoint Online. 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!