Redactie - 13 juli 2015

'21,5 miljoen mensen getroffen door hack bij Amerikaanse overheidsdiensten'

Hackers die computergegevens van de Amerikaanse overheidsdiensten hebben gekraakt, zouden informatie van minstens 21,5 miljoen mensen hebben gestolen, zo bevestigt de regering. Het gaat om persoonlijke data zoals gezondheidsdetails, financiële gegevens en adressen.

De diefstal raakte eerder al bekend, maar het aantal slachtoffers blijkt nu veel groter dan verwacht. Ook de partners en kinderen van ambtenaren en onderaannemers waren het slachtoffer van de hacking.

Persoonsgegevens
In de meeste gevallen, bij 19,7 miljoen mensen, gaat het om diefstal van persoonlijke gegevens, zoals het social security nummers, eventuele veroordelingen, gezondheidsdetails, financiële gegevens en adressen.

Toen de hacking aan het licht kwam, werd meteen naar China gekeken als mogelijke dader. Maar dat land reageerde verontwaardigd op de beschuldigingen.

Onderzoek
Het onderzoek naar de hackers is nog altijd aan de gang. Men gaat er wel vanuit dat één organisatie achter de gegevensdiefstal zit. Het is niet duidelijk of de gehackte gegevens werden misbruikt.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!