De Ictivity Groep traint Gemeente Nuth voor vliegende start nieuwe werkplekomgeving
13-07-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

De Ictivity Groep traint Gemeente Nuth voor vliegende start nieuwe werkplekomgeving

Gemeente Nuth is overgestapt op een nieuwe werkplekomgeving, gebaseerd op Microsoft Office. Om de medewerkers kennis te laten maken met het nieuwe systeem en het gebruiksniveau te verbeteren heeft de gemeente gekozen voor een opleidingstraject van De Ictivity Groep. Alle gebruikers hebben in twee maanden tijd een training gevolgd om de nieuwe faciliteiten te benutten.

Gemeente Nuth voerde een grootscheepse werkplekmigratie door inclusief kantoorautomatisering met Windows en MS Office. De gemeente koos De Ictivity Groep om de gebruikers in dit traject te begeleiden met een training op maat om het inzicht te vergroten. Gebruikers moesten veelgebruikte toepassingen als Word, Excel, PowerPoint en Outlook beter onder de knie krijgen. Circa honderd medewerkers werden ingeschreven voor het in-house opleidingstraject, met als leerdoel de nieuwe werkplek handiger en efficiënter gebruiken. In groepen van maximaal 15 personen werden gedurende verschillende dagen moduletrainingen van een dag gegeven.

Het lesprogramma bestond uit een combinatie van klassikale bijeenkomsten en e-learning. Dit was een eis vanuit gemeente Nuth. Baggen: “In het verleden heb ik het vaak genoeg gezien: de training is beëindigd, maar mensen blijven daarna toch nog met vragen komen. Daarom wilden we deze aanvulling met elektronische zelfstudie. De trainingsvormen vullen elkaar goed aan. Via het e-learningportaal kunnen onze medewerkers zichzelf ontwikkelen en ook elkaar helpen. Klassikaal kun je maar een beperkt aantal onderwerpen behandelen. Bovendien, pas als je actief bent op de werkplek leer je de applicaties goed kennen en ontstaan er gerichte vragen over het gebruik in de dagelijkse praktijk. Al doende kun je voor jezelf exacter formuleren wat je wilt weten, en dan is het goed dat er online gelegenheid is tot leren en oefenen.”

Terug naar nieuws overzicht