Redactie - 15 juli 2015

Veeam Availability Suite v9 krijgt Oracle-integratie

Veeam Software, aanbieder van oplossingen die ‘Availability for the Modern Data Center ’ bieden, maakt bekend dat Veeam Explorer for Oracle onderdeel wordt van de nieuwe Veeam Availability Suite v9, die later dit jaar algemeen beschikbaar is. Naast verschillende mogelijkheden, zoals de eerste transaction-level en image-based ASM backup en recovery van Oracle databases, maakt het bedrijf bovendien verbeteringen bekend voor Veeam Explorers voor Microsoft Active Directory, Exchange, SharePoint en SQL Server.

Met meer dan 400.000 klanten, waaronder honderd uit de Fortune 100, is Oracle de nummer één enterprise database. De toevoeging van Veeam Explorer voor Oracle komt op verzoek van zakelijke klanten die zijn naar geavanceerde Oracle support om te voldoen aan de behoeften van de hedendaagse Always-On Business, aldus Veeam. Veeam heeft het herstel van Oracle en andere populaire applicaties lange tijd aangeboden via de U-AIR-wizard (Universal Application Item Recovery). Nu Veeam Explorer for Oracle toetreedt tot de familie van Veeam Explorers is het herstel veel eenvoudiger en krachtiger.

Veeam Availabilty Suite v9 breidt de zakelijke mogelijkheden voor het herstel van virtuele machines (VM’s) uit. Verbeteringen zijn onder andere:

Veeam Explorer for Oracle: bevat unieke transaction-level recovery van de Oracle-databases, waaronder agentloze ‘transaction log back-up’, zodat klanten op een exact tijdstip kunnen herstellen en zo hun recovery point objectives (RPO's) laag kunnen houden. Daarnaast kunnen snel en eenvoudig, met één muisklik, afzonderlijke databases worden hersteld, is er ondersteuning voor databases die draaien op Windows- en Linux-gebaseerde servers en is het volledig compatibel met Oracle Automatic Storage Management (ASM).

Nieuwe eDiscovery-functies voor Veeam Explorer for Microsoft Exchange: met name voor wettelijke- en overheidsonderzoeken is er de mogelijkheid tot gedetailleerde exportrapporten waarmee klanten exact kunnen zien wat er is geëxporteerd, waarvandaan en met welke zoekopdrachten.

Grote verbeteringen voor Microsoft Enterprise applicaties: Veeam Explorer for Microsoft Active Directory heeft de mogelijkheid Group Policy Objects, geïntegreerde DNS-records en Configuration Partition Objects te herstellen. Ook full-site en site collection recovery met Veeam Explorer for Microsoft SharePoint en table-level recovery met Veeam Explorer for Microsoft SQL Server zijn mogelijk.

"Als het gaat om databases is geen enkel bedrijf zo alom vertegenwoordigd als Oracle. Hun positie als mondiale nummer één hebben ze niet voor niets", zegt Ratmir Timashev (foto), CEO van Veeam. "Bedrijven kunnen zich geen downtime veroorloven en hoewel er niets honderd procent betrouwbaar is, eisen gebruikers dat applicaties en data binnen enkele minuten weer online zijn, want elk moment van inactiviteit kost geld. Veeam wil innovatie in de branche stimuleren en beschikbaarheid van het moderne datacenter mogelijk te maken, wat betekent dat bij belangrijke data en applicaties ‘recovery time and point objectives’ (RTPO) van 15 minuten of minder worden gehaald. Met deze aankondiging laat Veeam opnieuw zien wat de reikwijdte is van haar support in de zakelijke markt. Daarnaast geeft het gebruikers het vertrouwen om de Always-On Business mogelijk te maken en daarmee grote voorsprong op de concurrentie te krijgen."

Veeam Explorer voor Oracle is onderdeel van Veeam Backup FREE Edition en is gratis beschikbaar voor alle Oracle administrators. Geavanceerde functionaliteit is alleen beschikbaar in de Enterprise en Enterprise Plus-edities.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!