Redactie - 15 juli 2015

Bossers en Cnossen migreert Groningen Airport Eelde naar de cloud met BNCSoftLayer

Groningen Airport Eelde gaat ook met haar ICT omgeving de lucht in

Groningen Airport Eelde is sinds haar oprichting in 1931 uitgegroeid tot een internationale luchthaven, gelegen op steenworp afstand van de Stad Groningen. Door een hoogwaardig aanbod van faciliteiten en marktgerichte benadering wil zij de eerste keus zijn voor zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers uit Noord-Nederland.

De wensen van Groningen Airport Eelde:

Groningen Airport Eelde vervoert per jaar meer dan 200.000 passagiers. Om zoveel bezoekers soepel te kunnen faciliteren is een goed functionerende ICT omgeving essentieel. Omdat het bestaande systeem niet meer voldeed aan de laatste eisen en wensen qua snelheid en flexibiliteit binnen de luchtvaartbranche werd gezocht naar een nieuw systeem. Voor dit nieuwe systeem waren een aantal wensen:

· Behoud van een omgeving die naar eigen wens ingericht, flexibel en schaalbaar is;

· Het niet meer hoeven onderbrengen van servers op eigen locatie;

· Betrouwbaarheid bij calamiteiten;

· Aankunnen van een grote hoeveelheid verschillende applicaties en systemen die naadloos samen moet kunnen werken.

Om Groningen Airport Eelde totaal te kunnen ontzorgen kwam Bossers & Cnossen met het advies de virtuele omgeving onder te brengen in het IBM SoftLayer datacenter. Op deze manier zijn zij voorzien van een volledig beheerde en op maat ingerichte ICT omgeving die, dankzij IBM SoftLayer, stabiel en betrouwbaar is ongeacht de omstandigheden.

Met BNCSoftLayer kan de omgeving volledig naar eigen wens ingericht worden en creëert deze Virtuele ICT-omgeving dankzij haar schaalbaarheid strategische flexibiliteit. Hiermee kan sneller ingespeeld worden op toenemende of afnemende vraag naar ICT capaciteit. Op deze wijze is bijvoorbeeld de grote toename in reizigers tijdens de vakantie periodes geen probleem.

Onno de Jong, Airport Manager Groningen Airport Eelde: “Dankzij BNCSoftLayer was er sprake van een kort en eenvoudig implementatie traject, waardoor wij snel verder konden. De flexibiliteit van dit systeem betekent bovendien dat wij niet betalen voor ongebruikte functionaliteit in de rustigere tijdstippen, en dat het systeem tijdens drukke periodes simpelweg omhoog geschaald kan worden.”

Martijn Dijkstra, Accountmanager Bossers & Cnossen: “Met BNCSoftLayer konden wij de eisen qua keuzevrijheid en implementatie snelheid van Groningen Airport Eelde tegemoet komen, en dankzij het schaalbare model is onze Virtuele ICT-omgeving vele malen flexibeler dan een traditioneel ingerichte ICT omgeving. Hiermee kan Groningen Airport Eelde sneller reageren op marktontwikkelingen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!