Redactie - 16 juli 2015

Acquia introduceert Next Generation Digital Experience Platform

Acquia, de Digital Experience Company, heeft de lancering bekend gemaakt van het nieuwe Acquia Platform voor Drupal 8, het toonaangevende cloud-platform dat content, community en commerce samenbrengt. Acquia klanten en partners kunnen nu de combinatie van het Acquia platform en Drupal 8 voor nieuwe sites benutten.

Het web ondergaat een enorme herinrichting, gedreven door een explosie van mobiele apparaten en applicaties, verplichtingen om persoonlijke ervaringen te leveren aan elke klant en de eisen aan organisaties om digitale transformatie te omarmen. Legacy web content management platformen combineren met on-premise of “false-cloud” deployment modellen kunnen niet de snelheid leveren die grote organisaties verlangen. Acquia biedt met Drupal 8 een platform voor duurzame digitale innovatie.

“Ik geloof dat de combinatie van Acquia met Drupal 8 de meest belangrijke stap vooruit is bij het leveren van digitale ervaringen die de markt de aankomende 10 jaar zal zien” zei Dries Buytaert (foto), Drupal founder, projectleider en Acquia co-founder en CTO. “Drupal 8 doorbreekt het patroon van page-centric content modellen en introduceert een content-first omgeving voor het post-browser tijdperk en daarmee ook de macht om de juiste content te leveren, aan de juiste doelgroep, via het juiste kanaal en op het juiste moment.”

Drupal 8 biedt meer dan 200 nieuwe mogelijkheden voor klanten, waaronder:

  • Herontwikkelde autorisatie ervaring. Drupal 8 biedt een nieuwe content autorisatie ervaring, ontworpen om auteurs te ondersteunen bij het snel en gemakkelijk creëren van content.
  • Mobile-first. De complete Drupal 8 user interface is responsive gemaakt, wat auteurs van content in staat stelt om content te publiceren op welk apparaat dan ook. Nieuwe preview mogelijkheden bieden de kans de content vooraf te bekijken op de manier waarop het op een mobiel apparaat verschijnt voordat het gepubliceerd wordt.
  • Content als service. Drupal 8 biedt een open API benadering voor het leveren van content, waardoor content overal beschikbaar wordt, inclusief websites, mobiele apparaten, native applicaties, digitale schermen en het internet-of-things.
  • Vereenvoudigde implementatie. Drupal 8 bevat veel van de meest gebruikte modules uit vorige Drupal versies en vat deze samen in de kern, waardoor de tijd tot op de website versneld wordt voor site bouwers.
  • Meertalige ondersteuning. Drupal 8 downloadt automatisch vertalingen in meer dan 100 talen, en biedt verbeterde ondersteuning voor het beheren van internationale sites.
  • Productiviteit van developers. Drupal 8 biedt uitgebreide verbeteringen voor developers, waaronder RESTful API’s, ondersteuning voor object-georiënteerde ontwikkeling, vereenvoudigde configuratiemanagement, verbeterede unit testing ondersteuning en nog veel meer.
  • Verbeterde prestaties. Drupal 8 levert geavanceerde cashing, waardoor alle pagina’s sneller gemaakt kunnen worden voor anonieme en geverifieerde gebruikers.

Meer dan 400 websites draaien momenteel op Drupal 8, en digitale agencies en system integrators zoals WWP, Mediacurrent, fase 2, FFW, Amazee Labs, Digital Bridge, Zivtech, Palantir, Archieve Internet en Last Call Media gebruiken Acquia en Drupal tezamen.

“Lanceren met Drupal 8 geeft ons de kans om vooraan te staan als het gaat om innovaties en de ontwikkelingscyclus, gereed om ons aan te passen aan de nieuwe mogelijkheden en technologische ontwikkelingen”, zegt Jeremy Barrow, director web strategy & execution bij Manhattan Associates, wat Acquia en partner Mediacurrent er toe aangezet heeft om te helpen bij het lanceren van de nieuwe website eerder dit jaar. “Met Drupal 8 hebben we de krachtige internationalisering en responsive theming mogelijkheden opgedaan die we nodig hadden en het Acquia platform biedt een veilige en veerkrachtige omgeving voor het optimaliseren van onze sites.”

Acquia biedt ook de gelegenheid en training gebaseerd op rol en voorgaande technische ervaring. De Drupal 8 Readiness Workshop beoordeelt de huidige status van Drupas sites en leent Acquia expertise uit aan de creatie van een Drupal 8 stappenplan en toepassing door het team.

“Onze klanten verwachten van ons dat wij ze up-to-date houden vanaf het begin van de digitale transformaties. Dat is waarom we vandaag verklaren dat Acquia klaar is voor Drupal 8 op het Acquia platform”, vertelt Tom Erickson, Acquia CEO. “Onze experts hebben bijgedragen aan de kern van Drupal 8 ontwikkelingen vanaf het moment dat Dries de aftrap gaf vier jaar geleden. Wij hebben de kennis en het platform om onze klanten te helpen en direct aan de slag te gaan met Drupal 8.

Acquia is vastbesloten om kennis terug te geven en heeft een achtergrond van deelname en bijdrage aan de community. Acquia is de grootste bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen van Drupal 8, via release management, authoring ervaring, prestatieverbeteringen en sponsoring van de belangrijkste evenementen. Bij Acquia werken meer dan 150 Drupal experts, waaronder een toegewijd Drupal 8 engineering team die zich uitsluitend met Drupal bezig houden. Samen hebben ze bijgedragen aan meer dan 1,200 verbeteringen en hebben ze meer dan 5,000 kleine aanpassingen doorgevoerd aan Drupal 8. Bovendien is Acquia van start gegaan met een programma genaamd “Drupal 8 for our Future”, welke meerdere belangrijke initiatieven omvat:

  • Sponsoring en curriculum-creatie ondersteuning voor programma’s als STEMFuse, wat nationaal Drupal onderwijs naar middelbare scholieren levert, en 50 OSTraining Drupal 8 cursussen welke vanaf juli 2015 voor iedereen beschikbaar zullen zijn in de Acquia Cloud Free.
  • De creatie van een eigen publieke Learning Management System voor Drupal 8 trainingen.
  • Acquia U, een 14-weeks betaald intensief trainingsprogram dat Drupal developers creëert.

Ondernemingen kunnen van start gaan met Drupal 8 beta op het Acquia Platform. Bezoek www.acquia.com/drupal-8, registreer voor het Drupal 8 success webinar op 4 augustus via www.acquia.com/manh-webinar of neem contact op met Acquia om meer te weten te komen over de Drupal 8 Readiness Workshop. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!