Witold Kepinski - 16 juli 2015

Ricoh ondersteunt gemeente Amsterdam bij initiatief BurgerPC

Technologiebedrijf Ricoh ondersteunt de gemeente Amsterdam bij het initiatief BurgerPC.

Op dertien verschillende locaties in de hoofdstad worden in totaal meer dan 200 pc’s geplaatst. Inwoners van de stad kunnen de pc’s gebruiken om te internetten, te (leren) solliciteren en documenten te printen. Daarnaast kunnen ze op deze locaties eenvoudig gebruik maken van de online diensten van de gemeente. De pc’s worden geplaatst bij zeven stadsloketten, waar dienstverlening aan de burger wordt verleend, en bij vijf trainingslocaties van de stadsonderdelen Werk en Inkomen. Op deze trainingslocaties worden aanvullende trainingen en groepstrainingen verzorgd.

Ricoh levert de hardware en de software aan de gemeente. Daarnaast is Ricoh verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer binnen het project BurgerPC; één en ander wordt dan ook als een integrale dienst geleverd aan de gemeente Amsterdam.

Herman Keijsers (foto), Director IT & Outsourcing Services bij Ricoh Nederland: “Amsterdam is de eerste stad in Nederland die haar burgers op een dergelijke laagdrempelige manier toegang biedt tot internet en gemeentelijke online diensten. We zijn er trots op dat we de stad bij dit initiatief mogen ondersteunen en verwachten dat andere gemeentes hieraan een voorbeeld zullen nemen. Voor ons is dit een prachtig project en voorbeeld van het ontzorgen van onze klanten op het vlak van IT diensten. ”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!