Weinig vertrouwen in omgang van overheid en telecomsector met persoonlijke gegevens
17-07-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Weinig vertrouwen in omgang van overheid en telecomsector met persoonlijke gegevens

Nederlands blijken maar weinig vertrouwen te hebben in de overheid en telecomsector als het aankomt op de bescherming van hun persoonlijke gegevens. Vliegtuigmaatschappijen en transportorganisaties worden juist als veiliger beoordeeld.

Dit blijkt uit het Unisys Security Insights survey. Maar liefst 69% van de bevolking verwacht dat zijn persoonlijke gegevens komend jaar op enig moment door onbevoegden worden ingezien. Telecombedrijven scoren niet veel beter. 68% van de ondervraagden verwacht het komende jaar een datalek bij hun telecomprovider.

Weinig vertrouwen
Jim Vlaming, account executive public safety and justice bij Unisys Nederland NV: “Het Nederlandse publiek heeft weinig vertrouwen in overheidsinstellingen en telecomorganisaties als het over de beveiliging van hun persoonlijke gegevens gaat. Deze bevindingen dienen als een herinnering voor bedrijven en instellingen om hun veiligheidsmaatregelen te reviewen en geavanceerde veiligheidsmaatregelen te implementeren, om consument te beschermen tegen cyber aanvallen en het klantvertrouwen te vergroten.” Vliegtuigmaatschappijen en transportorganisaties worden als veiliger beoordeeld. Hier verwacht slechts 41 procent van de ondervraagden een datalek.

Opvallend is dat 71% van de bevolking authentificatie met een gebruikersnaam en wachtwoord voldoende veiligheid vindt bieden voor online overheidsdiensten als DigiD. Tegelijker vindt slechts 23% dezelfde maatregelen voldoende om e-mail te beveiligen en 34% om social media-accounts te beveiligen.

Terug naar nieuws overzicht