Witold Kepinski - 24 juli 2015

Fortinet lanceert twee nieuwe next-generation firewalls (NGFWs)

Fortinet, speler op het gebied van hoogpresterende oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt aan dat het twee nieuwe next-generation firewalls (NGFWs) op de markt brengt: de FortiGate 400D en de FortiGate 900D. Met deze nieuwe appliances versterkt Fortinet het brede portfolio aan geïntegreerde beveiligingsoplossingen met appliances die vijf keer zoveel NGFW-prestaties leveren dan concurrerende producten. De introductie van deze twee oplossingen betekent dat Fortinet wederom hoogpresterende, geavanceerde cyberbeveiliging beschikbaar maakt voor middelgrote en grote organisaties.

Organisaties van elke omvang zijn het doelwit van cybercriminelen en moeten hun bedrijfskritische infrastructuren en gevoelige gegevens nog beter beschermen tegen geavanceerde, gerichte aanvallen dan ooit tevoren. Echter, het toegenomen gebruik van bandbreedte en netwerken compliceren het proces, vooral naarmate bedrijven groeien in omvang en activiteiten. Daarom zijn leidende oplossingen nodig die doeltreffende beveiliging bieden en die beschikken over functies die bescherming bieden tegen geavanceerde aanvallen. Tegelijkertijd dienen deze oplossingen de prestaties en verbindingen te bieden waarmee infrastructuren klaar zijn voor de toekomst.

De nieuwe FortiGate 400D en 900D NGFWs van Fortinet werden ontworpen voor hoogpresterende beveiliging, maar vooral als antwoord op de strenge eisen die middelgrote en grote organisaties stellen voor de toekomst. De snelle prestaties van FortiASIC, met Fortinets eigen Network Processor 6 (NP6), jagen beide machines aan. De FortiGate 400D levert hierdoor een doorvoer van 16 Gbps en de FortiGate 900D haalt hierdoor zelfs een verbindingssnelheid van 52 Gbps.

De combinatie met de ingebouwde functies van het FortiOS besturingssysteem garandeert de verbeterde doorstroming van Intrusion Prevention System (IPS), brede beveiliging, diepe inspectie, rijke analyse, gedetailleerde controles en gebruiksgemak. De informatie over bedreigingen van het onderzoeksbureau FortiGuard Labs versterkt de FortiGate 400D en 900D en zij leveren daardoor de beste beschikbare bescherming en prestaties voor middelgrote en grote organisaties.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!