Redactie - 24 juli 2015

Dell Precision workstations gebruikt voor visual effects

Dell mag twee in Europa gevestigde visual effects-studio’s tot zijn klantenkring rekenen voor de Dell Precision workstations: Important Looking Pirates en FIDO, en het digital signage-bureau VISUAL ART. De studio’s zetten de Dell workstations in voor geavanceerde grafische producties en de ontwikkeling van bekroonde, creatieve content voor internationale klanten, zo meldt Dell met trots.

FIDO is een studio met ruim vijftien jaar ervaring in reclame en filmproductie. Het bedrijf won een BAFTA Award en op zijn palmares staan de hedendaagse cultklassieker Kung Fury, de meest recente tv-serie van David Attenborough en de film Kick Ass, een kassucces in de bioscoop.

Het FIDO-team geniet bekendheid voor de animatie van de vreemdste wezens met vacht of veren. Zij streven telkens opnieuw naar grensverleggende visuele effecten. De studio gebruikt niet alleen Dell Precision tower workstations, maar ook Dell schermen en netwerk-, opslag- en serveroplossingen van Dell om de steeds complexere uitdagingen van special effects voor live actie en digitale animatieprojecten efficiënt het hoofd te bieden.

Volgens Dell is de kwaliteit van Dell Precision 'van grote waarde' voor projecten zoals de korte film Kung Fury, een eerbetoon aan de jaren 80. Regisseur David Sandberg haalde het vereiste budget op door crowdfunding en sinds de lancering in mei van dit jaar werd de film al 18 miljoen keer bekeken. Het FIDO-team ontving voor dit project vele uren aan green screen-opnamen en de opdracht om ongeveer vierhonderd shots te ontwikkelen, die samen 90% van alle digitale shots van de film uitmaken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!