Rackspace en Intel openen OpenStack Innovation Center
24-07-2015 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Rackspace en Intel openen OpenStack Innovation Center

Rackspace en Intel Corporation openen samen een nieuw OpenStack Innovation Center. Dit innovatiecentrum moet de ontwikkeling van enterprise-mogelijkheden versnellen en het aantal ontwikkelaars vergroten dat een bijdrage levert aan de OpenStack-code.

Het project moet OpenStack-engineers van Rackspace en Intel samenbrengen om de schaalbaarheid, beheersbaarheid en betrouwbaarheid van OpenStack verder te verbeteren. De twee bedrijven willen dat doen door nieuwe functionaliteiten toe te voegen, en door bugs te reduceren door bij te dragen aan de OpenStack-code. Het nieuwe OpenStack Innovation Center wordt gevestigd bij het hoofdkantoor van Rackspace in San Antonio, de Verenigde Staten.

“We zijn blij met Intel samen te werken en kijken uit naar de samenwerking met de OpenStack-community om het leidende open-source cloud-besturingssysteem in de wereld nog sterker te maken”, zegt Scott Crenshaw, SVP of product and strategy bij Rackspace. "We creëren geen proprietary OpenStack-distributies. Rackspace biedt zijn klanten 99,99 beschikbaarheid via volledige upstream trunk code. Alle bijdrages van het Innovation Center zijn gratis voor iedereen beschikbaar."

Rackspace heeft OpenStack, het belangrijkste open-source cloud-softwareplatform, samen met NASA in juli 2010 opgericht. De software van OpenStack controleert grote pools compute-, storage- en netwerkbronnen via een datacenter dat wordt beheerd door een dashboard of via de OpenStack API. Sinds de oprichting is OpenStack een van de snelst groeiende open source communities in de wereld, met meer dan 520 aangesloten bedrijven en 27.000 medewerkers in 167 landen. Deze groei is volgens Rackspace een belangrijke marktkans, onder meer omdat de omzet van OpenStack volgens onderzoek naar verwachting in 2015 $1,26 miljard zal bedragen. Rackspace is naar eigen zeggen de operator van ‘s werelds grootste productie OpenStack-cloud en heeft veel expertise in het beheren en schalen van OpenStack private clouds in zowel de datacenters van Rackspace als on-premise bij klanten.

“Deze aankondiging laat onze voortdurende steun en commitment zien ten aanzien van open source-projecten”, zegt Jason Waxman, vice president en general manager van de Cloud Platforms Group bij Intel. “Onze samenwerking met Rackspace en de OpenStack-community is de ideale gelegenheid de aantrekkingskracht van OpenStack voor het bedrijfsleven te vergroten.”

“Het doel van de community is de samenwerking te bevorderen en innovaties te stimuleren die voor een bredere adoptie zorgen”, besluit Jonathan Bryce, executive director van de OpenStack Foundation. “De uitgebreide ervaring en de betrokkenheid van de community die Rackspace en Intel bieden maken dit een interessant project, omdat de code-ontwikkeling en het op grote schaal testen iedereen die OpenStack gebruikt ten goede zal komen.”

Terug naar nieuws overzicht