RedSocks komt met RedSocks Probe
29-07-2015 | door: Jeroen Bordewijk

RedSocks komt met RedSocks Probe

RedSocks lanceert de RedSocks Probe. Deze nieuwe oplossing van het IT security bedrijf, gespecialiseerd in malwaredetectie, moet datapakketten omzetten naar flow data en wordt geleverd in combinatie met de RedSocks Malware Threat Defender (MTD).

RedSocks heeft de RedSocks Probe ontwikkeld om de kwaliteit van flow data, de verzameling gegevens over verkeersstromen op het netwerk, te verbeteren. Omdat gegevens over het netwerkverkeer beschouwd worden als gevoelige data, heeft het IT security bedrijf de nieuwe oplossing zo ontworpen dat het risico van weglekken van flow data, bijvoorbeeld door derden via een ‘backdoor’, wordt geminimaliseerd.

RedSocks wil ‘security-by-design’ centraal stellen. Daarom heeft de Nederlandse security specialist er bij het ontwerp van de Probe voor gekozen om geen data op te slaan in de nieuwe oplossing. Alle data wordt opgeslagen in de RedSocks MTD. Uit security-overwegingen beschikt de RedSocks Probe alleen over een rechtstreekse verbinding met de RedSocks MTD en functioneert zonder internetverbinding.

De RedSocks Probe kan zowel via een tap als via een mirror port aan het netwerk worden verbonden. Klanten kunnen kiezen voor een model met vier 1 GbE-, twee 10 GbE- of een model met vier 10 GbE- poorten. De kwalitatieve flow data die de RedSocks Probe aan de RedSocks MTD levert, wordt vervolgens gebruikt om het gedrag van netwerkverkeer in real-time te monitoren en zo kwetsbaarheden op te sporen.

Pepijn Janssen, CTO bij RedSocks “Per 1 januari 2016 moeten bedrijven vanwege de meldplicht datalekken voldoen aan de voorwaarden voor forensische analyse van hun data. Dit betekent dat ook ze over volledige, nauwkeurige en betrouwbare mogelijke flow data moet kunnen beschikken. Bij RedSocks zien we dat al langer bestaande oplossingen daarin tekort schieten. Tegelijkertijd hebben we een veiliger product gemaakt door onze 'security-by-design' visie toe te passen. Je wilt als bedrijf geen nieuwe kwetsbaarheden creëren door te voldoen aan een security-eis.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security