Veeam resellers doen goede zaken in enterprise markt
29-07-2015 | door: Witold Kepinski

Veeam resellers doen goede zaken in enterprise markt

Veeam Software, aanbieder van back-up, recovery en availability oplossingen. zag in het  tweede kwartaal van 2015 zijn omzet met 22 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast is de omzet in het enterprisesegment op jaarbasis met 64 procent gegroeid. Op dit moment zijn 70 procent van de Fortune 500 en 48 procent van de Global 2000 bedrijven klant van Veeam. Exacte omzet en winstcijfers geeft het bedrif niet.

 “We zien nog steeds dat grote ondernemingen migreren van legacysystemen voor backup naar moderne datacenter availability solutions, omdat ze zich realiseren dat backup alleen niet voldoende is om aan de verwachtingen van hun stakeholders te voldoen”, lichtte Ratmir Timashev (foto), CEO van Veeam toe. “In het afgelopen kwartaal zagen we echter niet alleen een sterke groei van onze enterprisebusiness, maar we gingen ook over de grens van 150.000 klanten heen, hetgeen aangeeft dat bedrijven van allerlei omvang genoeg hebben van hun legacy backupsystemen en overstappen op next generation availability solutions zoals die door Veeam geleverd worden.”

Voor het derde achtereenvolgende jaar staat Veeam in het ‘Visionaries quadrant’ van het 2015 Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Backup Software and Integrated Appliances. “Organisaties kiezen bij de selectie van een backupproduct steeds vaker uit de groep aanbieders, die naast traditionele backup-software ook functionaliteit en technologie voor databescherming bieden. Organisaties zien steeds meer het belang in van backup van bedrijfskritische data via meerdere methodes, technieken en locaties”, zo schrijven Dave Russell, vice-president en erkend analyst, Pushan Rinnen, research director, en Robert Rhame, research director, dit jaar in het Magic Quadrant voor Enterprise Backup Software and Integrated Appliances.

Andere belangrijke informatie uit de resultaten van het tweede kwartaal van 2015:

De nieuwe Veeam Availability Suite v9: IT-managers zijn nieuwsgierig naar de lancering van de nieuwe Veeam Availability Suite v9 en de functionaliteit die hij biedt. Al meer dan 10.000 Veeam-gebruikers hebben zich aangemeld voor nieuws en feature-updates van v9 voorafgaande aan de officiële introductie later dit jaar. De Veeam serviceprovider partners hebben grote belangstelling voor de nieuwe image-based VM replication functionaliteit die toegevoegd wordt aan Veeam Cloud Connect. Die zal hen in staat stellen om Disaster Recovery as a Service (DRaaS) aan te bieden. Die markt groeit volgens het rapport ‘Disaster Recovery as a Service Market – Global Forecast to 2020’ van MarketsandMarkets van 1,42 miljard dollar dit jaar naar zo’n 11,92 miljard dollar in 2020.

Sterke groei van de cloud: Het Veeam Cloud Provider (VCP)-programma liet een toename van 88 procent in het aantal transacties op jaarbasis zien. Veeam heeft nu wereldwijd 8.500 service- en cloudproviders als onderdeel van het VCP-programma. Daaronder bevinden zich meer dan 850 serviceproviders, die een licentie hebben voor het aanbieden van diensten voor Veeam Cloud Connect.

157.000 klanten in 200 landen: Veeam voegde in het tweede kwartaal in het totaal 11.700 nieuwe betalende klanten toe. Dat komt neer op een gemiddelde van ongeveer 3.500 nieuwe klanten per maand. Veeam’s availability-oplossingen beschermen nu ongeveer 9,1 miljoen virtuele machines wereldwijd.

Microsoft Hyper-V licenties: een toename van 26 procent vergeleken met dezelfde periode in het voorgaande jaar.

Meer dan 33.000 ProPartners wereldwijd: Veeam’s commitment aan haar channelpartners oefent nog steeds een grote aantrekkingskracht uit op nieuwe resellers en VAR’s

Werknemers: bij Veeam werken nu wereldwijd 1.860 mensen.

VeeamON 2015: The World’s Premier Data Center Availability Event vindt plaats van 26 tot en met 29 oktober 2015 in het Aria Resort and Casino in Las Vegas, NV. Voor het tweede opeenvolgende jaar zal Veeam experts uit de sector, klanten en partners bij elkaar brengen om te discussiëren over de Always-On-Business. De voorregistratie is nu geopend.

Terug naar nieuws overzicht
Security