Witold Kepinski - 29 juli 2015

Oracle Database 12c en Oracle Database In-Memory gecertificeerd voor SAP

Oracle Database In-Memory is gecertificeerd door SAP voor gebruik met SAP-oplossingen, gebaseerd op het SAP NetWeaver 7.x-technologieplatform. Klanten kunnen nu SAP-applicaties gebruiken in combinatie met Oracle Database In-Memory om realtime data-analytics toe te passen samen met realtime transactieverwerking op hun bestaande applicaties. Dit door SAP-tabellen toe te voegen aan de in-memory column store. Dit betekent een voortzetting van de samenwerking tussen Oracle en SAP om tegemoet te komen aan de vraag van klanten om SAP-software te draaien op Oracle-technologie. Eerder dit jaar certificeerde SAP Oracle Database 12c, Oracle Exadata Database Machine X5-2 en Oracle Exalogic Elastic Cloud X5-2 voor gebruik met SAP-oplossingen.

Oracle Database In-Memory is een jaar geleden geïntroduceerd door Oracle. In zijn eerste jaar zijn de verkopen bijna drie keer zo hoog als die van alle nieuwe Oracle Database 11g-mogelijkheden gecombineerd. Klanten zijn verheugd over de eenvoudige adoptie en de potentiele prestatiewinst die te behalen is met Oracle Database In-Memory.

Oracle Database In-Memory biedt een dual-format architectuur die snelle analytics combineert met high-performance OLTP. De oplossing verwerkt data op een snelheid van miljarden rijen per seconde in plaats van miljoenen en maakt analytics mogelijk, direct in OLTP-databases. Daarmee vermindert het vertragingen en verbetert het de nauwkeurigheid, aldus Oracle. Oracle Database In-Memory is volgens Oracle eenvoudig te implementeren onder elke bestaande applicatie die compatibel is met de Oracle Database. Applicatieveranderingen zijn niet vereist. Oracle Database In-Memory gebruikt Oracle’s volwassen scale-up-, scale-out- en storage tiering-technologieën om workloads van elke omvang kosteneffectief te kunnen draaien. Oracle Database In-Memory omvat alle bewezen functionaliteiten van Oracle Database 12c, waaronder de geavanceerde en robuuste high availability-oplossingen die worden belichaamd in de populaire Maximum Availability Architecture (MAA) van Oracle.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!