Redactie - 29 juli 2015

Dynatrace en Liferay willen performanceproblemen beter inzichtelijk maken

Met gebruiksvriendelijke dashboards en analysetools willen Dynatrace en Liferay gebruikers meer inzicht geven in prestaties van web- en mobiele applicaties. Dynatrace, gespecialiseerd in digital performance management, en Liferay, leverancier van open-source portalsoftware, zijn hiertoe een samenwerking aangegaan.

De samenwerking heeft volgens beide bedrijven krachtige en gebruiksvriendelijke dashboards en analysetools opgeleverd, die de resultaten van performance-monitoring sneller inzichtelijk maken voor zowel ontwikkelaars, IT-beheerders als business-verantwoordelijken. Voor gebruikers die verantwoordelijk zijn voor digital business, is een belangrijk voordeel een beter inzicht in hoe klanten applicaties ervaren. Ook kunnen zij conversieratio's analyseren en problemen van verschillende digitale kanalen die impact hebben op de merkwaarde sneller signaleren, zo beweren Dynatrace en Liferay.

Voor IT-beheerders is het voordeel een verbeterde efficiency door het onmiddellijk isoleren van performance-problemen naar de juiste fault domains, door in alle netwerklagen de gebruikersbezoeken na te gaan. Ontwikkelaars profiteren van een hogere releasefrequentie en -kwaliteit, doordat de reconstructie van productieproblemen niet meer nodig is. Build-to-build prestatieanalyses zouden bovendien profiteren van het vertrouwen in een goede werking.

De nieuwe Dynatrace FastPack for Liferay Portal is door beide partijen ontwikkeld op basis van best practices. "Onze experts hebben samen met Liferay de deep performance-gegevens inzichtelijk gemaakt voor zowel ontwikkelaars, IT-beheerders als business-verantwoordelijken", zegt Todd Kaloudis (foto), VP Partner Sales bij Dynatrace. "En dat alles binnen één platform. Met deze aanpak kunnen klanten de digitale beleving via verschillende kanalen optimaliseren. Ongeacht of er complexe legacy-systemen of moderne micro-services achter schuilgaan."

"We hebben in Dynatrace een partner gevonden die als geen ander begrijpt wat de uitdagingen zijn van het consistent in kaart brengen van eindgebruikerservaringen", voegt Michael Han toe, VP of Operations bij Liferay. "Ze bieden een oplossing die ons helpt bij de volledige levenscyclus van een project."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!