Redactie - 29 juli 2015

ttec presenteert nieuwe server en storage systemen met NVMe technologie

ttec heeft zijn server en storage portfolio uitgebreid. Nieuw zijn onder meer de CALLEO Applicatie Servers 1281S NVMe en 2281S NVMe, en de PROVIGO Microsoft NAS 1280 NVMe. Ook de NAS 2280 NVMe storage oplossingen zijn nieuw op de markt.

Beschikbaar in een of twee rack units kunnen deze producten worden geconfigureerd met maximaal twee NVMe SSD's en 8 HDD's of SSD's, zo beweert de IT-dienstverlener uit Nijmegen.

Volgens ttec hebben de nieuwe producten een lagere reactietijd, hoge I/O performance en energiebesparend gebruik. "Tegenwoordig wordt de performance vaak niet beïnvloed door de CPU of RAM maar door de I/O performance van de storage systemen", verklaart Milka Kriegelstein, Senior Storage Product Manager bij ttec. "SSD's zijn de eerste stap om dit knelpunt te beperken, maar zijn echter niet voldoende. SSD's kunnen de I/O capaciteit verhogen, maar het probleem van hoge reactietijd blijft bestaan. Dit is waar NVMe technologie kan helpen."

Heden ten dage worden SSD's veelal gebruikt in combinatie met SATA/SAS drives. Volgens ttec waren deze echter oorspronkelijk bestemd voor HDD's en zijn ze dus minder geschikt voor de gestelde eisen in een SSD omgeving. Als het ontwerp van de interface niet kan worden gewijzigd wegens compatibiliteitsredenen, kun je ondanks de prestatieverbeteringen van de nieuwe SSD generaties niet optimaal gebruik maken van de applicaties, aldus ttec.

De NVMe technologie heeft deze beperkingen volgens ttec niet. Hiervoor is de disk interface vervangen door een directe PCIe connectie. Dit vermindert de reactietijd die wordt veroorzaakt door protocol conversies. Het besturingsprogramma voor NVMe is volledig gereviseerd. Dit betekent volgens ttec dat de oude hardware, voor bijvoorbeeld HDDs, niet langer relevant is en eraan bijdraagt dat de commando-set beduidend verminderd wordt, tot ongeveer 20% in vergelijking met SATA. In tegenstelling tot op flash gebaseerde PCIe slot kaarten kan een NVMe SSD net als een hard disk tijdens het gebruik worden vervangen, besluit ttec.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!