Microsoft Nederland investeert 20 miljoen euro in tech-start-ups
04-08-2015 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Microsoft Nederland investeert 20 miljoen euro in tech-start-ups

Microsoft (MS) investeert in Nederlandse tech-start-ups. Naast een jaarlijkse investering van 20 miljoen euro, in de vorm van Azure-cloudlicenties, investeert Microsoft structureel in startende ondernemingen door het delen van kennis en door het aangaan van partnerships met verschillende start-upcommunity’s.

Als onderdeel van dit programma tekende MS een eerste partnership met YES!Delft, de incubator voor start-ups in de regio van Delft.

De start-upscene is booming. Vooral voor tech-start-ups liggen er volgens Microsoft wereldwijd veel kansen, mede dankzij verregaande digitalisering en het internet. Anders dan vroeger hebben zij immers geen grote investeringen in goederen en ander materiaal meer nodig om aan de slag te gaan. In de kern hebben we het echter nog steeds over startende ondernemingen, die niet altijd het kapitaal en de ervaring hebben om daadkrachtig te kunnen optreden, aldus MS.

“De jacht op de volgende Nederlandse Uber, Reddit of Airbnb is geopend, er is geen gebrek aan ideeën”, aldus Marcel Timmer, Innovation Lead Microsoft Nederland. “Als start-up heb je echter meer nodig dan een goed idee en een flinke dosis doorzettingsvermogen.”

Hoewel Nederland tot de top-10 vooraanstaande kenniseconomieën hoort, zullen we er vooral op ICT-vlak hard aan moeten trekken om daar te blijven. Omdat Microsoft gelooft dat start-ups belangrijk zijn voor de innovatie en de creatie van werkgelegenheid in Nederland, helpt MS hen daarbij. Het komende jaar onder andere met een investering van 20 miljoen euro in de Nederlandse start-upscene, in de vorm van gratis Azure-licenties.

Uit onderzoek onder start-ups en betrokken partijen als investeerders en coaches, blijkt volgens MS dat cloudomgevingen van essentieel belang zijn voor tech-start-ups om ideeën professioneel te ontwikkelen. Microsoft stelt de gratis licenties beschikbaar voor tech-start-ups in Amsterdam, Delft, Eindhoven en in de rest van Nederland.

Marcel Timmer: “Technologie kan een idee vleugels geven. Daarom investeren we fors in Nederlandse start-ups en in het bijzonder in toegang tot de nieuwste technologie en de cloud. Ik kijk ernaar uit om te zien op wat voor inspirerende manier de eerste start-ups van deze kans gebruikmaken."

Terug naar nieuws overzicht