Avnet dicht kenniskloof tussen infrastructuur & security
05-08-2015 | door: Witold Kepinski

Avnet dicht kenniskloof tussen infrastructuur & security

Resellers, VARs, MSP’s en systeem integratoren doen er goed aan om security, netwerken en storage als een gecombineerde (converged) oplossing aan klanten te verkopen. Klanten willen dit liever dan verschillende security point oplossingen. Dit valt op te maken op de onlangs gehouden Avnet Security Strategy Event onder leiding van moderator Danny Frietman. “We maken van producten en componenten een volledige fullstack set van solutions en services. Avnet wil de rol van preferred Security Solutions distributeur vervullen”, aldus Avnet Benelux directeur Marc van Ierland.

Het Avnet Security Strategy Event werd goed bezocht door resellers die presentaties volgden van onder andere RSA, Fox IT, Check Point, Cisco, VMware en IBM. “Avnet helpt channel partners met kennis en kunde van verschillende security merken en deze aan klanten te verkopen”, aldus Max Tschabuschnig (Avnet EMEA Security Director). “Security is een topprioriteit. We zien dat bedrijven migreren van het tweede platform (client/server) naar derde platform (cloud, mobile, big data, social) dat vaker vraagt om een combinatie van datacenter en security technologie. Klanten vragen specifiek om meer geïntegreerde security oplossingen om hun data te beschermen. Avnet focust zich daarom op consistente security en netwerk oplossingen met services. Avnet helpt als Value Added Distributor resellers met kennis om het gat tussen infrastructuur en security te dichten. Avnet werkt met grote leveranciers en hoge service levels. Zo kan Avnet resellers helpen om nieuwe derde platform oplossingen bij klanten te installeren die bestaan uit cloud, datacenter, office en andere technologie.”

Avnet loopt voorop op het gebied van IT-security met een goed team en track-record, zo meldt de IT-distributeur. Het Avnet Security & Networking Solutions (ASNS) Competence Centre in Nederland is gebouwd door het Avnet security team. De nieuwe security oplossingen worden altijd getest in Nederland. Partners kunnen kritisch feedback geven aan Avnet over services ten einde Avnet’s Security & Networking strategie te optimaliseren, aldus Avnet.

Derde Platform

Andrew Buss, consulting manager Europe en datacenter infrastructure en client devices specialist bij onderzoeksbureau IDC, zegt dat resellers klanten goed kunnen helpen met de beveiliging van het derde platform, software defined en converged infrastructure omgevingen om cyberaanvallen tegen te houden. Het is volgen Buss cruciaal dat organisaties, die overstappen van client /server omgevingen naar het derde platform (cloud, mobility, big data en social), beveiliging centraal stellen. “Security moet niet alleen data beschermen, maar de business te ondersteunen, vooral omdat mensen steeds meer mobiele devices met apps gebruiken”, aldus Buss. “Het derde platform is afhankelijk van het netwerk dat cloud, mobility, social, big data ondersteunt. Steeds meer organisaties stappen over naar het derde platform dat nu jaarlijks 9,5 procent per jaar groet tussen 2013 en 2018.”

Bij het derde platform wordt volgens Buss veel nieuwe technologie gebruikt zoals software defined networking (sdn) en de beveiliging van workloads. “Er wordt steeds meer data opgeslagen door de groei van devices, apps en gebruikers. Dat leidt tot een snellere uitrol van applicaties en diensten dat mogelijk wordt gemaakt, zoals de DevOps methodologie die softwareontwikkelaars samen met business afdelingen gebruiken en daarmee de front-end ondersteunen. Dat vraagt om meer kennis van security”, aldus Buss.

DevOps

De IDC-analist vervolgt: “Het netwerk van de toekomst is security-centrisch en software-defined die er voor moet zorgen dat de cloud altijd veilig en beschikbaar is. Resellers kunnen klanten hierbij goed helpen met oplossingen die bestaan uit apps, devices, netwerk- en security oplossingen. De cio wil eist hierbij simplificatie van zijn IT, end-to-end oplossingen, kostenbesparingen en innovatie. Met focus op analytics, crm, mobile, social op basis van cloud diensten. Met snelle development mogelijkheden (DevOps) kunnen ze zorgen voor omzetgroei en een sterk merknaam. Security is hierbij cruciaal; een hack of virus kan een bedrijf imagoschade bezorgen. Aanvallers worden slimmer en tactischer. Ze zoeken altijd de zwakkere plekken op. Veel bedrijven zijn nog steeds niet goed voorbereid op cyberaanvallen.”

Buss heeft een aantal tips: “Doel van security is compliance. Ontwerp ten eerste een detectie plan. Geef hierbij focus op identity and access management, met een goede security Unified Threat Management (UTM) appliance.”

Proactief

Volgens Buss kunnen resellers goede zaken doen met beveiliging van het derde platform, zoals cloud en mobiltiy. “Steeds bedrijven kiezen voor BYOD, dit leidt tot meer productiviteit en meer gebruik van zakelijke apps. Daarnaast wordt er meer gebruik gemaakt van de cloud. Security is hierbij belangrijk voor het beschermen van SaaS, PaaS en IaaS omgevingen. Resellers kunnen klanten helpen met een proactief security beleid. Bijvoorbeeld rond beveiliging van development zoals bij DevOps, software defined networking en virtuele appliances, real time analytics, incident planning en managed security services. Je helpt klanten verder te groeien als ze hun security in orde hebben.”

Read here about the Avnet Security Event Drive in English

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Security